Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Norwegian Air Shuttle: Το... απόλυτο low-cost!

Σε κάθε “προιόν” και “υπηρεσία”, υπάρχει πάντα ένα “απόλυτο”, που προχωρεί το επίπεδο στο εκάστοτε άκρο. Κατακραυγή προκάλεσαν στη Νορβηγία, καταγγελίες και διαμαρτυρίες επιβατών της Norwegian Air Shuttle, της τρίτης μεγαλύτερης low-cost αεροπορικής της Ευρώπης για...


...σκηνικά απείρου κάλλους στις υπερπόντιες πτήσεις που μόλις εγκαινίασε, με επιβάτες να μένουν ώρες ολόκληρες χωρίς φαγητό, νερό ή κουβέρτα, επειδή δεν είχαν πιστωτική κάρτα μαζί τους για να πληρώσουν και η εταιρεία δεν δέχεται μετρητά!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Aftenposten, ένας 16άρης επιβάτης “πάγωσε” στην πτήση από Όσλο προς Ν. Υόρκη, επειδή το πλήρωμα δεν δέχθηκε σε μετρητά τα περίπου 5 δολάρια για μία κουβέρτα, καθώς δεν είχε πιστωτική κάρτα.
Σε ένα άλλο περιστατικό προς Μπανγκοκ, το πλήρωμα πήρε πίσω από μία γυναίκα τον καφέ της, για τον ίδιο λόγο, επειδή είχε μόνον μετρητά και τοπική πιστωτική κάρτα της πατρίδας της και η επιβάτης έμεινε χωρίς φαγητό και... νερό για όλη τη διάρκεια της 12ωρης πτήσης!
Οι καταγγελίες πήραν μεγάλες διαστάσεις στη χώρα και ειδικά στα social media, όπου έγινε κυριολεκτικά χαμός και ανάγκασαν την εταιρεία να απολογηθεί,  να ζητήσει συγγνώμη και να δηλώσει ότι θα αναθεωρήσει την πολιτική της να δέχεται μόνον πιστωτικές κάρτες.
Η πρακτική των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους να χρεώνουν υπηρεσίες και προιόντα που άλλες αεροπορικές εταιρίες παρέχουν στην τιμή του εισιτηρίου είναι φυσικά γνωστή.

Αλλά εδώ μιλάμε για το απόλυτο low-cost!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου