Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΤ: Ξανά για υπογραφές συναρμοδίων το Νομοσχέδιο του Τουρισμού...

Αλλαγές στο σχήμα του τομέα Τουρισμού και του Υπουργείου μπορεί να μην είχαμε, ορθώς και δικαίως, αλλά επιπτώσεις στον γενικότερο σχεδιασμό θα υπάρξουν, ελπίζουμε όχι σημαντικές. Το γεγονός ότι άλλαξαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί που έχουν συναρμοδιότητες στον Τουρισμό...


...θα δημιουργήσει κάποιες καθυστερήσεις σε δύο, τουλάχιστον, επίπεδα. Πρώτον, μέχρις ότου ενημερωθούν οι “νέοι” και να μπουν στο νόημα των (συν)αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών τους, εν μέσω τουριστικής περιόδου και επ αυτού, απλώς ευχόμαστε να μην χρειαστεί κάτι έκτακτο και επείγον.
Δεύτερον και σημαντικότερον, ο ανασχηματισμός έγινε τη στιγμή που το Νομοσχέδιο του Τουρισμού, αφού είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να συγκεντρωθούν οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών και είχε φθάσει στο στάδιο κατάθεσή του προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής (που να σας πούμε και ποιος είχε προγραμματιστεί να είναι ο πρώτος εισηγητής...) τώρα όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει από την αρχή.
Ως προς αυτό, ελπίζουμε και προσδοκούμε να πέσει μία άνωθεν, από Μαξίμου μεριά, παρότρυνση στους “νέους” να το δουν λίγο πιο “ζεστά” και σύντομα το θέμα για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.
Κάτι σε διυπουργικό fast track, ας πούμε;

Κατά τα λοιπά, “βλέπουμε” και κάτι άλλα στον ορίζοντα, αλλά δεν είναι ακόμα της παρούσης η επισήμανσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου