Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σοβαρό: Ο TUI Nordic εκβιάζει πληρωμές συμβολαίων και σε "νεό εθνικό νόμισμα"!!!


-Τελευταία στιγμή και εν όψει δημοσιευμάτων "διαρρέουν"... παρέμβαση Νικητιάδη
- "Αποδέχεστε ή ακυρώνουμε συμβόλαια", το τελεσίγραφο του tour operator

Tour operators ζητούν από ξενοδόχους να υπογράψουν όρους ότι αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα, οι υποχρεώσεις τους θα υπολογιστούν σε αυτό το νόμισμα!!! Εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, με σημαντικές πολιτικές και εθνικές προεκτάσεις. Εκδηλώθηκε περίπου προ 10ημέρου, σε μεμονωμένα ξενοδοχεία, σήμανε συναγερμός στους τουριστικούς φορείς, σχεδόν αμέσως ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία και μόλις απόψε, που κάτι φέρεται να είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Νικητιάδης, συνεργάτες του...

...έπαιρναν τηλέφωνα δεξιά και αριστερά επιλεκτικά σε δημοσιογράφους για να τους “ενημερώσουν” σχετικά! Παρακολουθούμε και μαζεύουμε στοιχεία για την υπόθεση αυτή από την πρώτη στιγμή που μάθαμε τις πρώτες σχετικές πληροφορίες και ετοιμάζαμε το θέμα για το πρωί, αλλά αναγκαστικά το βγάζουμε από απόψε, αφού τώρα πια έχει διαδοθεί σε πολλές πλευρές.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Προ ημερών, γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, εκπρόσωποι του TUI Nordic, του θυγατρικού οργανισμού του TUI στις σκανδιναβικές αγορές που είναι γνωστός και με την επωνυμία Star Tour , σε επικοινωνία τους με έλληνες ξενοδόχους, σε Κρήτη, Ρόδο και Ιόνια, τους απέστειλαν προσθήκες για τα συμβόλαια που έχουν, ήδη υπογράψει, στα οποία απαιτούν να προστεθεί ένας λίαν περίεργος όρος: εν ολίγοις και συνοπτικά, σε περίπτωση αλλαγής του  νομίσματος “χωρών” από ευρώ σε “νέο εθνικό νόμισμα”, η εκτέλεση των υποχρεώσεων των συμβολαίων, όλες οι απορρέουσες συναλλαγές και όλες οι προβλεπόμενες εκταμιεύσεις, πληρωμές και εμβάσματα θα γίνουν στο νέο αυτό νόμισμα που θα προκύψει!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρόσθετος αυτός όρος στις συμφωνίες και στα συμβόλαια είναι απόλυτα εκβιαστικός: ή υπογράφεται η προσθήκη ή τα συμβόλαια οδηγούνται προς αναθεώρηση και ακύρωση!
Πρακτική που χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη με τον τρόπο που επιχειρείται να επιβληθεί όσο και αν από άποψη στυγνής επιχειρηματικής λογικής, θα μπορούσε να εκληφθεί ως μία προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων του οργανισμού, έναντι κάθε ενδεχόμενου.
Παραμένει στο χέρι των επιχειρηματιών βεβαίως να αποδεχθούν ή όχι αυτούς τους όρους, αλλά το τίμημα μπορεί να είναι δυσβάσταχτο, αν ο τουριστικός οργανισμός, που διακινεί περί τις 350.000 τουρίστες ετησίως στην Ελλάδα, πραγματοποιήσει τη συμβολή του και ακυρώσει τα συμβόλαια.
Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, υπάρχουν και άλλου είδους αντιδράσεις σε αυτή την πρακτική. Όπως για παράδειγμα αυτή του tour operator Apollo Tours, στελέχη του οποίου διαβεβαιώνουν τους έλληνες ξενοδόχους και επιχειρηματίες ότι καμία μεταβολή στις συμφωνίες δεν επιδιώκουν και κανέναν άλλο πρόσθετο όρο δεν σκοπεύουν ή σχεδιάζουν να απαιτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου