Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Νόμος οι ρυθμίσεις αποζημιώσεων για τις καταστροφές στο Κέντρο


Στην επικαιρότητα και στη ροή της χθεσινής ειδησεογραφίας προβλήθηκαν και κυριάρχησαν οι αναφορές για την έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ βολευτών και κομμάτων. Η ουσία, όμως, είναι ότι όλο αυτό έγινε στη ψήφιση του νομοσχεδίου...

... με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για την αποζημίωση όσων επλήγησαν στο κέντρο της Αθήνας, απ΄ τις καταστροφές της 12ης Φεβρουαρίου, έπειτα από την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα του Μνημονίου.
Θυμίζουμε ότι μόνον τα τρία ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος και μόνον εκείνη την ημέρα - γιατί όποτε εκτρέπεται η κατάσταση είναι τα πρώτα που καταστρέφονται οι είσοδοι και οι προσόψεις τους - κατέγραψαν ζημιές ύψους μερικών εκτοντάδων χιλιάδων ευρώ, τις οποίες και εκ των πραγμάτων, είναι αναγκασμένα να αποκαθιστούν με ίδιες δαπάνες.
Τα συγκεκριμένα επεισόδια, πάντως, άφησαν τεράστιες ζημιές και σε άλλα ακίνητα του Κέντρου, ιστορικής σημασίας και ιδιαίτερης αισθητικής αξίας. 
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, από τα κόμματα της συμπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ, καταψηφίστηκε από την Χρυσή Αυγή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ ψήφισαν «παρών». 
Η ένσταση όσων αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, έγκειτο κυρίως στο άρθρο 6 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που δίνει την δυνατότητα στο δήμο Αθηναίων να προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις συμβάσεων μέχρι 60.000 ευρώ, χάριν συντόμευσης της διαδικασίας επισκευών κοινοχρήστων χώρων στο κέντρο της Αθήνας, που υπέστησαν ζημιές κατά τα επεισόδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου