Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά την "Αραβική Άνοιξη", ο... "Αραβικός Χειμώνας";


-  Σε "σχέδια επί χάρτου", ξανά, οι tour operators


Νέα δεδομένα (ξανα)δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής το κύμα αναταραχής που έχει ξεσπάσει στον μουσουλμανικό κόσμο, με έξαρση του “αντιαμερικανισμού” αλλά και των επιπτώσεων που αυτός έχει πάντα και...

...απέναντι στον Δυτικό κόσμο.
Οι ταραχές και τα περιστατικά βίας με επίκεντρο τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, Υεμένη και αλλού σε συνδυασμό με την αποστολή πολεμικών στόλων και τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων και άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων, διαμορφώνει ένα κλίμα που έχει άμεσες επιπτώσεις στην τουριστική δραστηριότητα, ακριβώς την περίοδο μεταξύ θερινής και χειμερινής περιόδου.
Κάποια πρώτα στοιχεία για την αλλαγή σχεδίων από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς, πέραν των τροποποιήσεων των δρομολογίων κρουαζιερόπλοιων, ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, αλλά όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως στα αρχηγεία των tour operators έχουν έχουν ξεδιπλωθεί ξανά οι “χάρτες” της περιοχής και εξετάζονται διάφορα σχέδια και σενάρια.
Το κύμα βίας και αναταραχής έρχεται και σε μία στιγμή που οι προορισμοί οι οποίοι είχαν πληγεί πέρυσι, είχαν αρχίσει να εδραιώνουν πολύ γερές βάσεις ανάκαμψης και επανόδου στις διεθνείς τουριστικές αγορές.
Ειδικά η Αίγυπτος και η Τυνησία, από τον Ιούνιο και μετά κατέγραφαν διψήφια ποσοστά αύξησης, ενώ ειδικά η Αίγυπτος, είχε αρχίσει να προσεγγίζει τα επίπεδα του 2010 και οι προβλέψεις για φέτος ήταν ότι θα έκλεινε τη χρονιά με αύξηση άνω του 23%.
Επιχειρήσεις απομάκρυνσης ξένων πολιτών “βλέπει” το Stratfor
Το όλο κλίμα, φορτίζεται και από άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα, το πολυσυζητημένο Stratfor, σε ανάλυσή του που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκάλυπτε ότι η Βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει να στείλει αεροναυτική δύναμη στη Μεσόγειο και δη στις ανατολικές περιοχές, η οποία θα ξεκινήσει ασκήσεις εκτάκτου εκκένωσης και ασφαλούς απομάκρυνσης πολιτών, σε Σαρδηνία, Αλβανία, Τουρκία και Κύπρο, όπου και τελικά θα σταθμεύσει για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δύναμη αυτή προετοιμάζεται για την απομάκρυνση Βρετανών και άλλων ξένων πολιτών από τη Συρία και τις γειτονικές της περιοχές, καθώς εκτιμάται ότι η κρίση στη συγκεκριμένη χώρα κλιμακώνεται.
Σημείο ενδιαφέροντος: Πουθενά δεν αναφέρεται η Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου