Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γραφεία Εξωτερικού ΕΟΤ: Προς επαναπροκήρυξη των θέσεων και κανονιστικές παρεμβάσεις


- Επιχειρείται λύση σε έναν τριπλό "γρίφο"

Με αυτά και με τα άλλα, κατά το λαϊκό απόφθεγμα, ήγγικεν η ώρα και για το μεγάλο και φλέγον ζήτημα που λέγεται “Γραφεία Εξωτερικού”. Όλες οι πτυχές του έχουν εξεταστεί και συζητηθεί και ξανασυζητηθεί από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης σε ΥΠΟΤ και ΕΟΤ και τώρα πια...

...λόγω και της πίεσης του χρόνου, καθώς αυτόν τον μήνα λήγουν οι αποσπάσεις και οι θητείες Προϊσταμένων και εκτελούντων χρέη Προϊσταμένων πολλών Γραφείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρώτη κίνηση θα είναι να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις των Γραφείων που “ορφανεύουν”, με συντομότερο χρόνο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από όσους υπαλλήλους του ΕΟΤ και του ΥΠΟΤ πληρούν τα νέα κριτήρια και αντιστοίχως συντομότερο χρόνο αξιολόγησής τους.
Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ως προς τη λειτουργία ορισμένων Γραφείων καθώς και τροποποιήσεις στις “ομαδοποιήσεις” τους, με βάση τις περιοχές-αγορές ευθύνης. 
Αυτή τη στιγμή, το ζήτημα έχει τρεις πτυχές
Η μία είναι ότι όσοι από τους Προισταμένους Γραφείων προέρχονται από τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, η απόσπασή τους διάρκεις ενός έτους λήγει και δεν μπορεί να ανανεωθεί, εκτός αν επιλεγούν εκ νέου, με τη νέα διαδικασία.
Η άλλη είναι η λήξη των αποσπάσεων όσων προέρχονται από τον ΕΟΤ, αποσπάσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ανανεωθούν εκ νέου για μικρό χρονικό διάστημα, αν κριθεί απαραίτητο.
Η τρίτη πτυχή, είναι ορισμένες περιπτώσεις υπαλλήλων του ΕΟΤ που δεν πληρούν τα νέα τυπικά κριτήρια για τις θέσεις Προισταμένων και επομένως προκύπτει δημοσιονομικό πρόβλημα στην ανανέωση αποσπάσεων και τοποθετήσεών τους.
Αυτά προς το παρον και όπως μαθαίνουμε, στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να έχει κλείσει αυτό το ζήτημα, όπως μπορεί να κλείσει στην παρούσα φάση, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου