Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κέρκυρα: Η Άντζελα ερωτά Στουρνάρα για την Κασσιόπη


Και εκεί που είχαμε αρχίσει πια να χάνουμε την ελπίδα μας... ανεφάνη! Προσπερνώτας το ότι χάσαμε οπτικώς, τη συνάντησή της με την υπουργό Όλγα - για τα καλά και τα ωραία δεν μας ειδοποιείτε από πριν, αλλά και ούτε μία φωτό;- μένουμε στην ερώτηση που κατέθεσε χθες προς τον ΥΠΟΙΚ Στουρνάρα για το θέμα της...

...αξιοποίησης της έκτασης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, την περιοχή “Ερημίτη” όπως την προτιμούν οι ντόπιοι. 
Σύμφωνα με την Άντζελα Γκερέκου - περί αυτής φυσικά ο λόγος - από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, το Ταμείο δεν έχει διευκρινίσει μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την αξιοποίηση του ακινήτου. 
Τι λέει, μεταξύ άλλων:
“Δεν έχει εκπονηθεί το Ειδικό Χωροταξικό που θα περιλαμβάνει τον συντελεστή δόμησης, την κατανομή ανάμεσα στις διάφορες χρήσεις ( παραθεριστική κατοικία, ξενοδοχειακές, εμπορικές), ενώ ανοικτό παραμένει το ζήτημα κατασκευής μαρίνας στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον σύμφωνα με το Ταμείο δεν υπάρχει ούτε γεωτεχνική ούτε υδρολογική μελέτη της περιοχής”.
Χαρακτηρίζει “εντελώς ανορθόδοξο” στην όλη διαδικασία την “εκ των ύστερων εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης ενώ έχουν ήδη επιλεγεί οι επενδυτές και ενώ δεν έχει κοινοποιηθεί επιχειρησιακή μελέτη εκ μέρους τους σχετικά με την εμπορική/οικιστική ανάπτυξη του εν λόγω ακινήτου” και υποστηρίζει ότι η αλληλουχία των γεγονότων θα έπρεπε να είναι η ακριβώς αντίθετη, όπως επίσης είναι εξίσου προφανές ότι η περιβαλλοντική μελέτη θα έπρεπε να προηγηθεί και του Ειδικού Χωροταξικού. 
Υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μία περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλους που περικλείει τρία υδροτροπικά οικοσυστήματα, και για τα οποία η τοπική κοινωνία έχει διατυπώσει με κάθε τρόπο την αναγκαιότητα θεσμικής προστασίας τους και ρωτά τον ΥΠΟΙΚ:
1. Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης σχετικά με τον προσφορότερο τρόπο αξιοποίησης της περιοχής;
Εν μέσω θυέλλης, έχει
και τα... τυχερά του
2. Προτίθεται να διαβουλευτεί με την Τοπικής Αυτοδιοίκηση το Ειδικό Χωροταξικό;
3. Πως προτίθεται η Κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα οφέλη που θα διαχέονται διαχρονικά στην τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία;
4. Υπό ποιούς όρους και προϋποθέσεις θα μπορούσε η αξιοποίηση του ακινήτου να πραγματοποιηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση;"
Από την πλευρά μας, να θυμίσουμε ότι στη σχετική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ένα σχήμα (fund), το NCH Capital, ενώ για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είχαμε κάνει ειδικές αναφορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου