Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη στην ΠΟΞ: "Επιστροφή" του μέτρου της απόσυρσης, one stop shop στο ΥΠΟΤ και άλλα πολλά...


Σε πολύωρη σύσκεψη εφ’ όλης της ύλης εξελίχθηκε η παρουσία της υπουργού Όλγας στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΞ το μεσημέρι, καθώς εξετάστηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους Ξενοδόχους, κεντρικά και περιφερειακά, εντός και εκτός Ελλάδας. Κατ΄ αρχάς, η υπουργός…

…που συνοδευόταν από τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Νίκο Καραχάλιο, προχώρησε σε τρεις ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις:
  • Απόσυρση παλαιών ξενοδοχείων
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανταποκρινόμενη σε πάγιο αίτημα των φορέων του τουρισμού και με στόχο την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των πεπαλαιωμένων και εγκαταλελειμμένων τουριστικών καταλυμάτων σε περιοχές με φθίνουσα ζήτηση σε τουριστικά καταλύματα, αλλά αυξημένη ζήτηση σε παραθεριστική κατοικία, έχει προβλέψει την επιβολή ειδικού τέλους επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.
Το υπουργείο Τουρισμού ολοκληρώνει άμεσα τις εκτελεστικές και διοικητικές πράξεις  που απαιτούνται και σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ μέσα στον επόμενο μήνα θα ορίσει μια ή δυο περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.
  • Ειδική Υπηρεσία Τουριστικών Επενδύσεων (one stop shop)
Για την ενίσχυση του ρόλου του υπουργείου στο συντονισμό των θεμάτων των τουριστικών επενδύσεων ενσωματώθηκε η Γενική Γραμματεία Τουριστικών Επενδύσεων και Υποδομών στο υπουργείο ώστε να υπάρχει μία ενιαία τουριστική πολιτική για τις επενδύσεις.  Στο πλαίσιο αυτό στελεχώνεται άμεσα ειδική υπηρεσία και αναμένεται η πλήρης ενεργοποίησή της.
  • Επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου
Για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος του ελληνικού τουρισμού , που είναι η εποχικότητα, το υπουργείο Τουρισμού προωθεί μέτρα για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού. Αιχμή των προσπαθειών σε πρώτη φάση αποτελεί ο ιατρικός τουρισμός για τον οποίο έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.  Ειδικά ως προς θέμα της ανάγκης ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού, συμφωνήθηκε η εξέταση κοινών δράσεων, υπό το πρίσμα και της αναλυτικής πρότασης που είχε υποβάλει πέρυσι η ΠΟΞ στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη θεσμοθέτηση περιόδου "σχολικής ανάπαυλας" τους χειμερινούς μήνες.
Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, έγινε αναλυτική ενημέρωση της υπουργού για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον Ξενοδοχειακό Κλάδο - οφειλές ΕΟΤ, προβολή, γραφειοκρατία, πετρέλαιο θέρμανσης κ.α.- αλλά και γενικότερα θέματα που άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων υπουργείων - επιστροφές ΦΠΑ και οφειλές από Αναπτυξιακό, θεωρήσεις (visa),  έλλειψη ρευστότητας κ.λπ.-  ζητώντας τη συνδρομή της για την επίλυση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου