Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Φάουλ» Γ. Βρούτση: άφησε τον Τουρισμό εκτός επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου!


Και άλλη μεγάλη επιτυχία, σήμερα. Στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για την απασχόληση, που συσγκρότησε το υπουργείο Απασχόλησης και η οποία θα εξετάσει και θα προτείνει λύσεις σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, όπως δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη...

...μείωση της γραφειοκρατίας, τη διαμόρφωση των κατώτατων μισθών κλπ. Δεν εκπροσωπείται ο τουριστικός τομέας αφού δεν προσκλήθηκε ο ΣΕΤΕ!
Δηλαδή, ο  ΣΕΤΕ και οι 14 Πανελλήνιοι Κλαδικοί Τουριστικοί Φορείς - Μέλη του, από τον τομέα που συνεισφέρει περισσότερο από το 16% του ΑΕΠ και δημιουργεί το 20% των θέσεων εργασίας δεν καλούνται στη συζήτηση για τα εργασιακά!
Και φυσικά, όπως υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος σε επιστολή του προς τον κ. Βρούτση,  «αδυνατούν να αντιληφθούν τη λογική αποκλεισμού του τουρισμού από αυτή τη διαδικασία».
«Είναι γνωστό ότι οι κοινωνικοί εταίροι που μέχρι σήμερα υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν εκπροσωπούν τον τουριστικό τομέα», επισημαίνει ο Σύνδεσμος και υπογραμμίζει ότι ο ΣΕΤΕ και οι τουριστικοί φορείς μέλη του «δεν αναγνωρίζουν καμία εκπροσώπηση μέσω τρίτων και δεν μπορούν να ανεχθούν πλέον τον αποκλεισμό τους από σημαντικές αποφάσεις για τα τεράστια εργασιακά προβλήματα της χώρας».
Μία χαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου