Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δυστύχημα στη Χαλκιδική: Όλοι στο πλευρό των Ρώσων...(updated)


Μεγάλη δημοσιότητα δίνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, στα ρωσικά ΜΜΕ στο τραγικό δυστύχημα που έγινε τα ξημερώματα στη Χαλκιδική. Ωστόσο, οι αναφορές είναι ισορροπημένες, ενώ η αντίδραση του τουριστικού οργανισμού Μουζενίδη υπήρξε αστραπιαία και καταλυτική. Σύμφωνα με...

...όσα έχουμε μάθει, στελέχη του οργανισμού, που είχε εκμισθώσει το συγκεκριμένο τουριστικό λεωφορείο, βρέθηκαν αμέσως επιτόπου και εξακολουθούν να βρίσκονται διαρκώς μαζί με τους τραυματίες και του άλλους επιβάτες.
Οι επιβάτες που δεν χρειάστηκε να παραμείνουν στο νοσοκομείο, φιλοξενούνται από τον tour operator σε ξενοδοχεία της πόλης και έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους – οι περισσότεροι επιβάτες είναι από Αγία Πετρούπολη και Σαμάρα – όπτε αυτοί αισθανθούν έτοιμοι να ταξιδέψουν.
Ο οργανισμός Μουζενίδη έχει αναλάβει όλα τα έξοδα και των τραυματιών και των άλλων επιβατών που δεν θα καλυφθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ καλύπτει και τα έξοδα σε συγγενείς πρώτο βαθμού των τραυματιών που επιθυμούν να έρθουν Θεσσαλονίκη και να επισκεφθούν τους δικούς τους.
Μία πραγματικά τραγική και δύσκολη στιγμή για όλους, αλλά τουλάχιστον, υπήρξαν αξιέπαινα αντανακλαστικά και πραγματικό ενδιαφέρον για τους τουρίστες που βρέθηκαν στη δεινή αυτή θέση...
Άμεσο ενδιαφέρον και παρουσία και από τον ΕΟΤ
Ύστερα από σχετικές εντολές από το ΥΠΟΤ και τον ΕΟΤ, στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν από νωρίς στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του δυστυχήματος και σύμφωνα με τις δικές τους αναφορές:
  • Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» διακομίστηκαν 37 τραυματίες και 2 νεκροί και από αυτούς παρέμειναν 17 άτομα, από τους οποίους 13 ενήλικες και 4 παιδιά, όλοι εκτός κινδύνου. Υπάρχει κοντά τους ψυχολόγος και μεταφραστής. Η ενημέρωση έγινε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κο Παπαδόπουλο Παύλο. Το πρακτορείο Μουζενίδης έχει κανόνισει τη διαμονή και τον ρουχισμό για όσους πήραν εξιτήριο.
  • Στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» διακομίστηκαν 9 τραυματίες και 2 νεκροί. Η συνοδός του πρακτορείου είναι σε κρίσιμη κατάσταση,  στην εντατική. Υπήρχαν εκπρόσωποι του πρακτορείου Μουζενίδης, στους θαλάμους των ασθενών, τους οποίους επισκέφτηκαν και οι υπάλληλοι του ΕΟΤ.

Στη συνέχεια οι υπάλληλοι μετέβησαν στην Τουριστική Αστυνομία, όπου ο αρμόδιος αστυνόμος υποσχέθηκε να ενημερώσει την ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας αν υπάρξει κάτι νεότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου