Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΤ: Ορίστηκαν οι νέες αρμοδιότητες Γεν. Γραμματέα και Προέδρου


Ορίστηκαν και επισήμως οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα αλλά και του Προέδρου του ΕΟΤ, όπως αποκαλύπταμε προ ημερών, και το ΦΕΚ της σχετικής απόφασης μόλις δημοσιεύθηκε. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, κατόπιν εισήγησης του...

...γενικού γραμματέα του Οργανισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ αποφάσισε και:   
Α. Μεταβιβάζει στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. :
1.Την αρμοδιότητα εποπτείας των Διευθύνσεων Ποιοτικού Ελέγχου και Εποπτείας της Αγοράς, Τουριστικών Εγκαταστάσεων, Επιθεώρησης και Συντονισμού Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ. για τα αντικείμενα αρμοδιότητάς τους (πλην εκείνων τα οποία ρητά ανατίθενται από το ν. 3270/2004, όπως αντικαταστάθηκε από το ν. 3878/2010, στον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ) και ιδίως την αρμοδιότητα έκδοσης εγκυκλίων, σύστασης ομάδων εργασίας, υπογραφής εγγράφων και γνωμών των ως άνω Διευθύνσεων προς τρίτους, έγκρισης των προγράμματος μετακινήσεων και έκδοσης των αποφάσεων – εντολών μετακίνησης των υπαλλήλων Ε.Ο.Τ. στο πλαίσιο των ασκούμενων από τις εν λόγω Διευθύνσεις αρμοδιοτήτων και εν γένει παρακολούθησης της εφαρμογής των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούν στις εν λόγω Διευθύνσεις.
2. Την αρμοδιότητα να υπογράφει τις αποφάσεις έγκρισης ανάληψης δέσμευσης πίστωσης ύψους έως και 50.000 €, κατά περίπτωση, για την πληρωμή ισόποσων δαπανών, οι οποίες αφορούν σε αντικείμενα αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Ποιοτικού Ελέγχου και Εποπτείας της Αγοράς, Τουριστικών Εγκαταστάσεων, Επιθεώρησης και Συντονισμού Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ΕΟΤ.
3. Την αρμοδιότητα να συνάπτει συμβάσεις με τρίτους, εκπροσωπεί τον Οργανισμό κατά την υπογραφή τους και να εγκρίνει την καταβολή των δαπανών του προϋπολογισμού που αφορούν σε θέματα αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Ποιοτικού Ελέγχου και Εποπτείας της Αγοράς, Τουριστικών Εγκαταστάσεων, Επιθεώρησης και Συντονισμού Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ., εφόσον το αντικείμενό τους δεν υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 50.000 €.
Β. Μεταβιβάζει στον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ:
1. Την αρμοδιότητα να υπογράφει τις αποφάσεις έγκρισης ανάληψης δέσμευσης πίστωσης ύψους έως και 500.000 €, κατά περίπτωση, για την πληρωμή ισόποσων δαπανών, οι οποίες αφορούν σε αντικείμενα αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης, Υπηρεσιών Εξωτερικού, Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικού και Μελετών και Επενδύσεων του Ε.Ο.Τ. και τις αποφάσεις έγκρισης ανάληψης δέσμευσης πίστωσης ύψους άνω των 50.000€ έως και 500.000 €, κατά περίπτωση, για την πληρωμή ισόποσων δαπανών, οι οποίες αφορούν σε αντικείμενα αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Ποιοτικού Ελέγχου και Εποπτείας της Αγοράς, Τουριστικών Εγκαταστάσεων, Επιθεώρησης και Συντονισμού Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ. , σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ΕΟΤ.
2. Την αρμοδιότητα να συνάπτει συμβάσεις με τρίτους, εκπροσωπεί τον Οργανισμό κατά την υπογραφή τους και να εγκρίνει την καταβολή των δαπανών του προϋπολογισμού, οι οποίες αφορούν σε θέματα αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης, Υπηρεσιών Εξωτερικού, Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικού και Μελετών και Επενδύσεων του Ε.Ο.Τ., εφόσον το αντικείμενό τους δεν υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 50.000 €.
3. Την αρμοδιότητα να εκδίδει τις αποφάσεις-εντολές μετακίνησης του προσωπικού ΕΟΤ, πλην των αποφάσεων- εντολών μετακίνησης, η αρμοδιότητα έκδοσης των οποίων μεταβιβάζεται στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα.
4. Την αρμοδιότητα να διαχειρίζεται και διακινεί τους λογαριασμούς διαχειρίσεως διαθεσίμων και δημοσίων επενδύσεων που διατηρεί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Γ. Μεταβιβάζει στον Γενικό Γραμματέα και στον Πρόεδρο του ΕΟΤ την αρμοδιότητα να εκπροσωπούν τον ΕΟΤ στις διεθνείς του σχέσεις κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου