Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Στη ΔΕΣΕ η επένδυση της Minoan Group στο Κάβο Σίδερο (ή βρε, πως περνούν τα χρόνια...)


Στη διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων συζητείται σήμερα, μεταξύ άλλων και η τουριστική επένδυση της Minoan Group στο Κάβο Σίδερο, στη Σητεία, μετά και την έγκρισή του σχετικού επενδυτικού σχεδίου από το δ.σ. του Invest in Greece, προ ημερών. Εφόσον η διυπουργική ανάψει το “πράσινο φως”...

...η επένδυση θα περάσει απευθείας στη φάση των αδειοδοτήσεων και θα προωθηθεί στις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων, αρχής γενομένης από το ΥΠΕΚΑ.
Θυμίζουμε ότι το αναθεωρημένο - μετά (και συμφωνα με) τις αποφάσεις του ΣτΕ για το αρχικό κατά πολύ μεγαλύτερο project - επενδυτικό σχέδιο της Minoan Group, αφορά στην αξιοποίηση της έκτασης 25.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού, με τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.000 κλινών και είναι προυπολογισμού περίπου 300 εκατ. ευρώ.
Με τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να δοθεί τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες “οδύσσειες” ξένης επένδυσης στα πελάγη της ελληνικής γραφιοκρατίας και στους άλλους “αγγελικά πλασμένους τόπους” πολιτικών και επιχειρηματικών διακλαδώσεων.  
Και αν αποφασίσει ποτέ κανείς από τους εμπλεκόμενους να γράψει βιβλίο για αυτήν την υπόθεση, πάει μετά βεβαιότητας για best seller!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου