Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαγορά ΚΑΕ: Η κίνηση των Ελβετών και οι Ρώσοι που θέλουν και αεροδρόμια...


Η επικείμενη συμφωνία για την εξαγορά έως και του 70% του μετοχικού κεφαλαίου των ΚΑΕ από τον ελβετικό όμιλο Dufry με την οικογένεια Κουτσολιούτσου που κατέχει σήμερα το 38,9% είναι άλλη μία αρκετά ενδιαφέρουσα είδηση που...

...αποκαλύπτει, πάλι, το “Πρώτο Θέμα”.
Ο συζητήσεις και διπραγματεύσεις βρίσκοντα σε εξέλιξη από τις αρχές του χρόνου - εμείς είχαμε σχετικές πληροφορίες από τον Ιούλιο - και εδώ και λίγες μέρες φαίνεται ότι οριστικοποιείται η συμφωνία. 
Να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στο ιστορικό της επικείμενης συμφωνίας με την πληροφορία ότι τα ΚΑΕ διεκδίκησαν πολύ σθεναρά και Ρώσοι επενδυτές, οι οποίοι, όμως, ήθελαν να συνδυάσουν εξαγορά των ΚΑΕ και με την παραχώρηση τριών ελληνικών αεροδρομίων. Ένα στη Βόρειο Ελλάδα - όχι της Θεσσαλονικης γιατί προέκυψε ένα “ζήτημα” εκεί... -και δύο στη Νότιο, σε μεγάλα νησιά.
Απομένει να δούμε αν το ενδιαφέρον τους για τα αεροδρόμια παραμένει το ίδιο έντονο.
Πέραν του επιχειρηματικου ενδιαφέροντος, πάντως, τόσο ο “συναγωνισμός” ρωσικών και ελβετικών επενδυτικών σχημάτων όσο και η επικείμενη τοποθέτηση των Ελβετών, καταμαρτυρούν ότι η προοπτική επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα , “αναθερμένεται”...
Για να δούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου