Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ολυμπιακές Αγώνες 2012: "Μείον το ταμείον", ως προς τους ξένους επισκέπτες


Τελικά παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις και φιλοδοξίες, ούτε το Λονδίνο ξέφυγε από τον “κανόνα” που θέλει τις πόλεις και κατά προέκταση και τις χώρες, ως ένα βαθμό, που διοργανώνουν Ολυμπιακούς Αγώνες την τελευταία δεκαετία και να μην προσελκύουν τον προσδοκώμενο αριθμό...

...επισκεπτών, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τους Αγώνες αλλά και πολλούς κατοίκους τους να προτιμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το συγκεκριμένο διάστημα!
Ως μία μικρή “ψυχρολουσία” για τον τουριστικό κόσμο του Λονδίνου και της Μ. Βρετανίας ήρθαν τα πρώτα επίσημα στατιστικά για την επισκεψιμότητα των Αγώνων: Μείωση περίπου 5,5% για τον αριθμό των ξένων επισκεπτών που επισκέφθηκαν τη χώρα τον Ιούλιο, με πρίπου 180.000 λιγότερες αφίξεις από τον Ιούλιο του 2011. 
Μείωση της τάξης του 2% κατεγράφη και τον Αύγουστο, ενώ συνολικά η κίνηση στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου είχε αύξηση μόλις 1%.
Τον Ιούλιο, όχι απλώς δεν ήρθαν λιγότεροι επισκέπτες αλλά δαπάνησαν και λιγότερα, περίπου 120 εκατ. λίρες για την ακρίβεια.
Στον αντίποδα, περισσότεροι Βρετανοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό τον συγκεκριμένο μήνα, αύξηση μικρή βέβαια, γύρω στο 0,2%, ωστόσο οι δαπάνες τους αυξήθηκαν σημαντικά κατά περίπου 220 εκατ. λίρες.
Οι πρώτες εκτιμήσεις της τουριστικής αγοράς, μετά το μικρό “σοκ” - ας μην ξεχνάμε ότι το πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης με αφορμή τους Αγώνες ήταν μεγαλεπήβολο και πολύ δαπανηρό -  είναι ότι πολλοί επισκέπτες αποθαρρύνθηκαν λόγω των πολύ υψηλών έως και υπερβολικών τιμών των ξενοδοχείων.
Άλλοι, πάλι, επισημαίνουν ότι πολλοί επισκέπτες απέφυγαν την Αγγλία τη συγκεκριμένη περίοδο, φοβούμενοι ότι θα ταλαιπωρηθούν λόγω των αναφορών που είχαν προηγηθεί για  αυξημένα μέτρα ασφαλείας και "συνωστισμό" στα αεροδρόμια και στους σταθμούς εισόδου.
Πολύ ενδιαφέρον, τελικά...

1 σχόλιο:

  1. Μια πολύ σημαντική διάσταση πάντως ήταν και η κάκιστη διαχείρηση των εισητηρίων των αγώνων (και των παραολυμπιακών) καθόλο το διάστημα πριν και κατά την διάρκειά των αγώνων με αποτέλεσμα ακόμη κι αν ήθελες να πάς δεν εύρισκες εισητήρια ή τα εύρισκες σε αστρονόμικές ακόμα και για Λονδίνο τιμές. Κι όταν κάποιος δεν έχει εξασφαλίσει εισητήρια γιατί να ταξιδέψει στο Λονδίνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή