Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ομιλία Α. Σαμαρά: Το "παλεύουμε" για μείωση ΦΠΑ, συστηματική επαφή με Επιμελητήρια και Φορείς


Χωρίς άμεση αναφορά στον τουρισμό, η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη στη ΔΕΘ. Γενικά κινήθηκε σε πιο βασικούς άξονες και ευρύτερους “θεματικούς” και θεσμικούς τομείς, π.χ. επιχειρείν και επιχειρηματικότητα, εξαγωγές, γραφειοκρατία κ.λπ. Επομένως...

...από την πλευρά μας, ξεχωρίσαμε μόνον δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα, έναν για το μείζον ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ, για το οποίο άφησε μία απειροστοελάχιστη “χαραμάδα” αισιοδοξίας και για την απόφασή του να βρεθεί πιο κοντά στην αγορά και στους φορείς που την εκφράζουν.
Για τον ΦΠΑ:
“Παλεύουμε ακόμα και για πρόσθετες «ανάσες». Όπως η μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση. Αυτό έβλαψε τα δημόσια οικονομικά. Κι αν μειωθεί το ΦΠΑ της εστίασης, θα ωφεληθούν και οι επιχειρήσεις και η απασχόληση και το δημόσια έσοδα. Το θέτουμε συνεχώς στην πρώτη γραμμή και επιμένουμε. Και αρχίζουν να το ακούνε…”
Για Επιμελητήρια και φορείς:
Σας ανακοινώνω σήμερα ότι μια φορά το μήνα θα βλέπω Επιμελητήρια και φορείς της Οικονομίας. Ώστε να μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Να μην υπάρχει κανένας σε γυάλινο περιβάλλον. Θα το κάνουμε συστηματικά μια φορά το μήνα. Να αντιλαμβάνεται από κοντά τα «καυτά» προβλήματα, την «πιάτσα», χωρίς περιττές θεωρίες”.
Κατά τα άλλα, η φετινή ΔΕΘ ήταν... ΔΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου