Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Από τη Ρωσία στην Κύπρο με... "αγάπη" (και πολλές αφίξεις)


Αναφορές και δημοσιεύματα που ξεπερνούν το σύνηθες, παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα για την Κύπρο ως προς την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία. Και αρκετά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Κύπρος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο...

...σε ό,τι αφορά στις αφίξεις Ρώσων τουριστών. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου tour operators της Ρωσίας για τον Ιούλιο, η αύξηση που κατεγράφη στις αφίξεις Ρώσων ξεπέρασε το 41% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2011 ενώ σε επίπεδο επταμήνου, η αύξηση - σύμφωνα με τους Ρώσους πάντα - ξεπερνά το 35%.
Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο αριθμός των Ρώσων που θα επισκεφθούν την Κύπρο φέτος θα ξεπεράσει μακράν, όχι απλώς κάθε προηγούμενο, αλλά και τις αρχικές προβλέψεις των ίδιων των Κυπρίων.
Ήδη, η Ρωσία έχει αναδειχθεί δεύτερη σημαντικότερη αγορά προέλευσης τουριστών  για την Κύπρο, μετά τη Μ. Βρετανία, η οποία εξακολουθεί να καταγράφει μείωση.
Διαβάζουμε μάλιστα ότι τη φετινή θερινή περίοδο υπήρξε “μετατόπιση” τουριστικού ρεύματος Ρώσων από προορισμούς της Τουρκίας προς την Κύπρο - μετατόπιση στην οποία συνέβαλε το άνοιγμα νέων προορισμών με απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία - ενώ πολύ σημαντική ώθηση φαίνεται να δίνει στην Κύπρο ο πανίσχυρος tour operator Biblio Globus.
Σύμφωνα με άλλα στοιχεία, η μέση διαμονή των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο φθάνει τις 9,2 διανυκτερεύσεις ενώ η μέση δαπάνη ανά ταξίδι φθάνει στα 966 ευρώ, περίπου 30% υψηλότερη του μέσου όρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου