Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Καταλονία: Επένδυση "μαμούθ" 4,8 δισ. ευρώ


Έχουμε γράψει για επενδύσεις και επενδύσεις κατά καιρούς, αλλά τα μεγέθη - και ο διαφαινόμενος αντίκτυπος - αυτού του project που ξεκινάει να σχεδιάζεται και να διαμορφώνεται στην Καταλονία της Ισπανίας, είναι πραγματικά ιλιγγιώδη!

Το σχέδιο, υπό την κωδική ονομασία Barcelona World, είναι προυπολογισμού ύψους σχεδόν 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και αφορά στην κατασκευή έξι θεματικών πάρκων με καζίνο, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα κ.λπ.
Το σχέδιο αυτό, πέραν του ότι προτάσσεται και ως μία διέξοδος στα σοβαρότατα οικονομικά και εξ αυτών κοινωνικά, προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια, φιλοδοξεί να χαρίσει την Καταλονία το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο της Ευρώπης, με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 10 εκατ. ατόμων αλλά και να λειτουργήσει ως εναλλακτικό αντίβαρο στο “Eurovegas” που θέλει να στήσει ο Αμερικανός μεγιστάνας S. Adelson στην Ισπανία.
Περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ .
Και εμείς, φυσικά, εδώ, έχουμε «ώριμα» επενδυτικά σχέδια, έτοιμα να τρέξουν και καθόμαστε και τα κοιτάμε να στραπατσάρονται χρόνια τώρα σε γραφειοκρατικούς και δημοσιονομικούς δαιδάλους και στα διάφορα... fast track.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου