Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αεροπορικές αφίξεις: Περιορισμός απωλειών στο 3,1%


Στατιστική “ανάσα” αυτό το... αξιοπρεπές 3,1 στο οποίο περιορίστηκαν οι απώλειες στις αφίξεις αεροπορικώς που κατεγράφησαν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου. Το “φίνις” του τουρισμού από τον Ιούλιο και μετά, φαίνεται ότι τελικά ισορροπεί την εξέλιξη των αφίξεων και...

...προμηνύει ότι οι απώλειες τη φετινή χρονιά θα κρατηθούν σε επίπεδα υποφερτά, αν και οι τιμές που δόθηκαν για το διάστημα αυτό και δίνονται και για τον Σεπτέμβριο, είναι πραγματικά ισοπεδωμένες.
Υπό το πρίσμα των στοιχείων του οκταμήνου, όπου οι απώλειες σε απόλυτους αριθμούς αποτιμώνται σε περίπου 275.000 λιγότερες αφίξεις, φαίνεται ότι οι αρχικές εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ στις αρχές Μαίου για 16 εκατ. αφίξεις - μείωση περίπου 2,5% - και 10 δισ. Ευρώ - περίπου 4% - θα είναι πολύ κοντά στην τελική έκβαση της περιόδου.
Πλην των εσόδων, όμως, που όλα δείχνουν ότι το ποσοστό μείωσης θα είναι υψηλότερο.
Ως προς το οκτάμηνο, μειωμένες κατά 13,56% ήταν οι αφίξεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο υποδέχθηκε 1.805.066 επιβάτες, σε σύγκριση με τους 2.088.319 πέρυσι.
Στη Θεσσαλονίκη οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν αύξηση κατά 7,95%, ποσοστό που αντιπροσωπεύει τις αφίξεις Ελλήνων και αλλοδαπών, καθώς το Αεροδρόμιο Μακεδονία δεν διαχωρίζει τις αφίξεις εξωτερικού σε Έλληνες και αλλοδαπούς.
Αύξηση των αφίξεων σημειώθηκε στα αεροδρόμια της Κέρκυρας με 7,91%, των Χανίων με 8,66%, της Κεφαλονιάς με 12,71%, της Μυκόνου και της Σκιάθου με 6,14%.
Η μεγαλύτερη μείωση αφίξεων αλλοδαπών καταγράφηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, με πτώση 15,18% σε σχέση με το ίδιο οκτάμηνο του 2011. Οριακή πτώση αφίξεων κατά 0,24% κατέγραψε το αεροδρόμιο της Σαντορίνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν βγάουμε, στατιστικώς, την Αθήνα από τα στοιχεία, τότε οι αφίξεις βρίσκονται ακριβώς στα ίδια επίπεδα του 2011 αλλά με θετικό πρόσημο (+0,1%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου