Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Minoan Group: Και επισήμως στο fast track η επένδυση στο Κάβο Σίδερο (και κρατάμε το "βρε πως περνούν τα χρόνια...")


Την ένταξη της τουριστικής επένδυσης «Ιτανός Γαία», στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου, στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track), αποφάσισε προ ολίγου, όπως σας ενη,ερώναμε και το πρωί η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).
 Ανακεφαλαιώνουμε:
Η επένδυση στην Κρήτη αφορά στην τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» κοντά στο φοινικόδασος (Βάι). Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ, καθώς και βοηθητικών υποδομών. 
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ
Φορέας της επένδυσης, είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. 
Η επένδυση της Minoan Group προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας
Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά ότι «η προσπάθεια για επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα είναι μια προσπάθεια κόντρα στον άνεμο, αλλά, κάνουμε αυτή την προσπάθεια και έχουμε κάποια αποτελέσματα». 
Μια μεγάλη τουριστική επένδυση, η οποία μας απασχολεί για πάρα πολλά χρόνια, από το 1998. Και θα ξεκινήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τη διαδικασία για την αδειοδότησή της” κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου