Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕΤΕ: "Καταρρέει η ακτοπλοΐα"!


«Η κατάρρευση των ακτοπλοϊκών εταιριών και η διακοπή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στη χώρα μας είναι πλέον πολύ πιθανόν να συμβούν μέσα στη χρονιά, με δεδομένη τη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση των περισσότερων εταιρειών του κλάδου», προειδοποιεί και δικαίως ο ΣΕΤΕ. Μια τέτοια εξέλιξη...

..., όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, θα ήταν εξαιρετικά αρνητική, τόσο για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, όσο και για την ελληνική οικονομία και τη χώρα μας συνολικά.
«Δυστυχώς, η καθυστέρηση της αναμόρφωσης και του εξορθολογισμού του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών στη χώρα μας, δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ακτοπλοΐα μέσα σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Επιπρόσθετα, οι οργανωμένες μειοψηφίες που επιμένουν να διατηρούν τα κεκτημένα τους, αδιαφορώντας για το κοινωνικό και οικονομικό κόστος αυτών, παραμένουν στο απυρόβλητο» υπογραμμίζει.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη παραίτηση του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Απόστολου Βεντούρη, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι αναδεικνύει ακόμη μια φορά την ένταση και την έκταση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία αυτή βρίσκεται.
Ο ΣΕΤΕ θεωρεί την ακτοπλοΐα πυλώνα για την τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και καλεί την Κυβέρνηση να επιληφθεί και να επιλύσει τα θέματά της άμεσα, διότι η κατάσταση τείνει να χαρακτηριστεί πολύ σύντομα ως μη αναστρέψιμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου