Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. Βρούτσης: Στόχος για μείωση 5% στις εισφορές...

Γ. Βρούτσης και Γ. Τσακίρης

Άμεσος στόχος και προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης είναι, η συνολική μείωση των εργοδοτικών εισφορών να φθάσει το 5% το 2013, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, προσκεκλημένος στη συνεδρίαση του δ.σ. του ΞΕΕ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα μειωθεί και το γραφειοκρατικό κόστος, μέσα από την κατάργηση της αυτοπρόσωπης  παρουσίας των εργοδοτών στο ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ, όπου η ηλεκτρονική διασύνδεση των επιχειρήσεων με τους οργανισμούς θα είναι υποχρεωτική από τον Μάρτιο του 2013. Η προαιρετική εφαρμογή του μέτρου  θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου.
Άλλο ένα θέμα ενδιαφέροντος είναι ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί νομοθετικό πλαίσιο, κατόπιν διαβούλευσης του με τους κοινωνικούς εταίρους και  με τη συνεργασία του ΞΕΕ, για την αναδιαμόρφωση και επανενεργοποίηση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για το 2013 .
Το ΞΕΕ, από την πλευρά του, μέσω του προέδρου του Γ. Τσακίρη, ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας την παρέμβαση για την εκκρεμότητα που υφίσταται – μολονότι τελευταία είχε εσφαλμένα γραφεί ότι έχει επιλυθεί το ζήτημα - με το καθεστώς ασφάλισης των μικρών ξενοδοχείων στον Ο.Α.Ε.Ε., δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, που απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα των μικρών και παραδοσιακών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι θα κινηθεί άμεσα για να επιλύσει την εκκρεμότητα της υποχρεωτικής ασφάλισης των μικρών επιχειρήσεων στον Ο.Α.Ε.Ε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου