Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΤ: Πολιτικό "εν λευκώ" στον Γ. Γραμματέα και ενεργότερος ρόλος του Προέδρου


Σας “χρωστάμε” και μία ενημέρωση για το τι αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ, την Παρασκευή, παρουσία της υπουργού Όλγας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με την παρέμβαση της υπουργού, με την οποία έδωσε το “στίγμα” της νέας στρατηγκής...

...για τον ελληνικό τουρισμό, τον ρόλο του Οργανισμού και του Υπουργείου, μίλησε για τη νέα προσπάθεια αναβάθμισης και ανανέωσης του επικοινωνιακού προφίλ της χώρας στις τουριστικές αγορές και στην ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και εποπτείας της αγοράς.
Μίλησε επίσης για σειρά θεσμικών και δημοσιονομικών παρεμβάσεων που ετοιμάζονται και ζήτησε από όλους τη συμβολή τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια.
Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και όλοι δήλωσαν έτοιμοι και πρόθυμοι να συμβάλλουν ο καθένας με τις δυνάμεις και τις γνώσεις του στην αποστολή του ΕΟΤ.
Εξέλιξη κομβικής σημασίας, σε σχέση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, κατά την άποψή μας, η απόφαση ανάθεσης στον Πρόεδρο του Οργανισμού Κ. Ζήκο αρμοδιοτήτων υποστηρικτικών προς τον Γενικό Γραμματέα Ν. Καραχάλιο και δικαίωμα υπογραφής επί συγκεκριμένων θεμάτων και διαδικασιών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, ο Πρόεδρος θα έχει ενεργό ρόλο στη διεκπεραίωση διοικητικών ζητημάτων και στην εποπτεία της “καθημερινότητας” τεσσάρων Διευθύνσεων - Ποιοτικού Ελέγχου και Εποπτείας, Τουριστικών Εγκαταστάσεων, Συντονισμού ΠΥΤ και Επιθεώρησης - ενώ θα συνδράμει τη Διοίκηση του Οργανισμού και την ηγεσία του Υπουργείου σε θεσμικά θέματα.
Ο γ.γ. του ΕΟΤ, προσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της Ο. Κεφαλογιάννη, είναι φυσικά ο "απόλυτος άρχων" του Οργανισμού, με ειδική βαρύτητα ως προς τον στρατηγικό σχεδιασμό και απόλυτο έλεγχο του τομέα Προβολής, Διαφήμισης και Επικοινωνίας.
Ως προς τα διαδικαστικά, εγκρίθηκαν αρκετά θέματα που εκκρεμούσαν επί καιρό, όπως έργα στο ΕΣΠΑ και άλλα.
Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει πολύ σύντομα προκειμένου να εγκριθούν και αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τρέχοντα και φλέγοντα θέματα, για την προβολή και την εσωτερική οργάνωση του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου