Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σοκ στον ΕΟΤ: Προς ακύρωση της συμμετοχής στις πρώτες μεγάλες εκθέσεις του 2012;


- Ολέθρια δέσμευση κονδυλίων πέρυσι σε διάφορους κωδικούς, π.χ. 21 εκατ. ευρώ για Κοινωνικό Τουρισμό ενώ δεν έχει απορροφηθεί ούτε το ένα τρίτο!

Ενώπιον πολύ σοβαρών προβλημάτων, με δυνητικά ολέθριες συνέπειες και επιπτώσεις για την παρουσία του ελληνικού τουρισμού, φορέων, προορισμών και επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, αλλά άμεσο κίνδυνο περατέρω διασυρμού της χώρας μας βρίσκεται ο ΕΟΤ. Το πρόβλημα...

...της συμμετοχής στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του 2012 ξετυλίγεται αυτές τις μέρες στον Οργανισμό, καθώς όπως γράφαμε και την περασμένη εβδομάδα, εδώ , λόγω του απίστευτου πλαισίου του Π.Δ. 113 στο οποίο αφέθηκε να καταβυθιστεί ο ΕΟΤ, πέρυσι τέτοια εποχή,  είναι αδύνατον να δοθούν αυτή τη στιγμή οι προκαταβολές που απαιτούνται για τις εκθέσεις των πρώτων μηνών του 2012, πέραν του πρόσθετου λόγου της έλλειψης κονδυλίων.
Ήδη, κινδυνεύει η δέσμευση χώρου για συμμετοχή της Ελλάδας σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του Ιανουαρίου, σε Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες, Ισπανία και αλλού.
Αυτό το τελευταίο, όμως, είναι και το πλέον εξοργιστικό: έχει γίνει αντιληπτό, ότι στην κατάρτιση του προυπολογισμού του Οργανισμού πέρυσι, ορισμένοι κωδικοί όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός, φορτώθηκαν με εξωπραγματικά κονδύλια - π.χ. 21 εκατ. ευρώ εν προκειμένω!!!- τα οποία φυσικά είναι αδύνατον όχι απλώς να απορροφηθούν εξ ολοκλήρου αλλά ούτε στο ένα τρίτο.
Οπως μαθαίνουμε, πέραν του αρχικού σοκ, η διοίκηση του Οργανισμού προσπαθεί να ολοκληρώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα κάποιες αναμορφώσεις των ποσών που βρισκονται σε διάφορους κωδικούς και να διοχετεύσει κονδύλια για την κάλυψη άλλων άμεσων και επειγουσών αναγκών.
Έργο που καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο, καθώς τις τελευταίες μέρες, σε συνέχεια του κύματος αποχωρήσεων στελεχών του Οργανισμού, παραιτήθηκε και η Προισταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών αλλά και άλλα στελέχη που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη διαδικασία!
Το άλλο επίσης πολύ σοβαρό πρόβλημα, παραμένει το ζήτημα πληρωμής του επιτόπιου προσωπικού στα Γραφεία Εξωτερικού αλλά και το τι θα συμβεί με τις συμβάσεις τους από τις αρχές του νέου έτους.
Δεν είναι απλά τα πράγματα, πάντως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου