Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η εταιρεία προώθησης Ελληνικού Τουρισμού και ο Πρύτανης από το Χονγκ Κονγκ


Προσπερνώντας λόγω ώρας, συγκυρίας και ιδιοσυγκρασίας τη διαπίστωση, για μία ακόμη φορά, ότι όταν ακούει κανείς τον Π. Γερουλάνο να μιλάει για όλα αυτά που “γίνονται ή έγιναν στον Τουρισμό” νομίζει είτε ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα...

...από τη χθεσινοβραδυνή ομιλία του στην τελετή του ΣΕΤΕ με αφορμή το 10ο Συνέδριό του, δύο-τρία τινά μας έμειναν στο μυαλό. 
Πρώτον, μίλησε για “εταιρεία προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού”.  Να που ο "μικτός φορέας", όπως μέχρι τώρα τον ξέραμε και ακούγαμε για αυτόν, αρχίζει να καταχωρίζεται με κάποιου είδους ονομασία, στα χαρτιά έστω. 
Το Εταιρεία Προβολής Ελληνικού Τουρισμού, κρατήστε το σαν σημείο αναφοράς, αν και μάλλον δεν θα είναι η οριστική ονομασία - αν φυσικά φθάσουμε τελικά να το δούμε αυτό το... “έργο”. Άλλωστε - ανοίγουμε παρένθεση - τα αρχικά της ακούγονται “ε-π-ε-τ”, αν βάλεις και την πρώτη συλλαβή “του” γίνεται “ε-π-ε-του”, ομόηχο, δηλαδή, του επαίτου και... ελεημοσύνες δεν θέλουμε- κλέινουμε την παρένθεση.
Δεύτερον, ύστερα από δύο χρόνια μίλησε επί τούτου για εκπαίδευση! Και προανήγγειλε ότι θα φέρει τον πρύτανη του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ και σύμβουλο εκπαίδευσης του ΠΟΤ για να... “χαράξουμε μία νέα πορεία στην τουριστική μας εκπαίδευση”! 
Τόσα λαμπρά μυαλά και άξια πρόσωπα έχουμε στην Ελλάδα, που έχουν “φάει” και εξακολουθούν να “τρώνε με το κουτάλι” την κατάσταση της τουριστικής εκπαίδευσης και την ελληνική τουριστική πραγματικότητα χρόνια τώρα, από το Χονγκ Κονγκ και τον ΠΟΤ έπρεπε να “ψωνίσουμε”; 
Τρίτον, το παράδειγμα που ανέφερε για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και εν γένει της γραφειοκρατίας, μάλλον δεν είναι και το πλέον επιτυχημένο. Διότι για τύς γνωρίζοντες, στου οποίους και απευθυνόταν, είναι σαφές ότι ύστερα από πέντε μήνες συσκέψεων και διαβουλεύσεων, ακόμα δεν φθάσαμε στην “πηγή”.
Ταύτα και η συνέχεια σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου