Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Επί τάπητος οριστικοποίησης οι αλλαγές σε ΥΠΟΤ-ΕΟΤ

Επαναφέρουν στο προσκήνιο το μεγάλο ερωτηματικό για τις σχετικές εξελίξεις ως προς τα οργανογράμματα του ΥΠΟΤ και του ΕΟΤ, οι πολιτικές εξελίξεις με την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να προχωρούν στη συγχώνευση ή κατάργηση...


...φορέων και οργανισμών, χωρίς την έγκριση της Βουλής.
Πέραν των 170 ατόμων που έχουν καταγραφεί ως πλεονάζον προσωπικό στο ΥΠΟΤ, όπως δείχνει η σχετική λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο, το ζήτημα των αλλαγών που είναι γνωστό ότι δρομολογούνται στο οργανόγραμμα του ΕΟΤ, παραμένει “ανοικτό”. 
Εκτός από την Ειδική Υπηρεσία για τις Επενδύσεις που θα μεταφερθεί στο Υπουργείο, βάσει του νομοσχεδίου για τον Τουρισμό - αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί αυτές τις μέρες - στο σχέδιο Μανιτάκη που είχε υποβληθεί στο κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προβλεπόταν ουσιαστικά το πλήρες απογύμνωμα του Οργανισμού με τη μεταφορά ολόκληρης της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης στο ΥΠΟΤ, μαζί με όλες τις αρμοδιότητες. Η δε αναδιοργάνωση των ΠΥΤ που προέβλεπε, είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, ακόμα και από την ίδια την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη.
Η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε τακτική επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και όπως έχουμε αναφέρει ξανά, το θέμα δεν είναι το αν θα γίνουν αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΕΟΤ, αλλά η έκταση αυτών των αλλαγών. Δηλαδή, ποιές υπηρεσίες και αρμοδιότητες θα μεταφερθούν στο ΥΠΟΤ, το αν και ποιες υπηρεσίες και διαδικασίες - π.χ. πιστοποίηση, έλεγχοι κ.λπ- ενδεχομένως να ανατεθούν σε τρίτους φορείς ή ακόμα και σε ιδιώτες και τέλος αν οι ΠΥΤ θα παραμείνουν στον Οργανισμό ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι ήγγικεν η ώρα και πως οι όποιες αλλαγές - κατόπιν και των γενικότερων πιέσεων - βρίσκονται πια προ των θυρών της οριστικοποίησής τους.

Οψόμεθα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου