Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Golf Participation: Σημάδια σταθεροποίησης το 2013

Ύστερα από δύο χρόνια “ύφεσης” - το 2011 και το 2012 - στην Ευρώπη, κατεγράφη οριακή αύξηση στον συνολικό αριθμό των εγγεγραμένων golfers, για το τρέχον έτος. Ειδικότερα παρατηρείται οριακή αύξηση...


...στον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων παικτών, αλλά σημαντική μείωση σε έξι μεγάλες αγορές.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα “Golf Participation in Europe 2013”, που διενεργεί η KPMG για λογαριασμό του European Golf Association, μία εξήγηση που δίνεται για την κάμψη της περασμένης διετίας, είναι το γεγονός ότι σε πολλές χώρες, μπορεί πλέον να παίζει κάποιος golf, χωρίς να είναι εγγεγραμένος ως μέλος σε κάποια Λέσχη (club).
Για το τρέχον έτος, πάντως, συνολικά, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των εγγεγραμένων παικτών γκολφ, κατά περίπου 2.800 golfers. Στην αρχή του έτους, υπήρχαν 4,4 εκ. καταγεγραμμένοι golfers. 
Σε ορισμένες παραδοσιακές αγορές παρατηρήθηκε αύξηση, όπως στη Μ. Βρετανία (-0,9%) στη Γερμανία (+1,7%), στην Ολλανδία (+1,8%) και στη Γαλλία (+1,1%).
Σε άλλες αγορές, όπως η Νορβηγία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, η συμμετοχή μειώθηκε αρκετά, 3,4%, 3,5% και 3,3% αντίστοιχα.
Σημαντική αύξηση, ωστόσο, καταγράφεται στις "αναδυόμενες" αγορές, ας το θέσουμε έτσι, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και η Λιθουανία.
Οριακά αυξημένη, κατά 0,4%, είναι η προσφορά, δηλαδή ο αριθμός των γηπέδων γκολφ.

Πηγή: Golf Participation in Europe, 2013 KPMG
Σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την Ελλάδα: Το ποσοστό των νεαρών παικτών (junior) στη χώρα μας - 27% - επί του συνόλου των καταγεγραμμένων παικτών είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη, μετά εκείνου της Τουρκίας, που το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 52%.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου