Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αναπροσαρμογή του τιμήματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλιών

- Και δυνατότητα εκμίσθωσης έως 99 χρόνια για ακίνητα Ιδρυμάτων και ΟΤΑ

Το θέμα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας είναι αυτό που ταλανίζει φέτος, λόγω των γνωστών προβλημάτων πάρα πολλές τουριστικές περιοχές και μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων, ιδίως καταλυμάτων της χώρας. Στο νομοσχέδιο, πάντως, που βρίσκεται στη Βουλή για συζήτηση στις Επιτροπές...


...υπάρχει και μία τροποποίηση που ενδιαφέρει χιλιάδες ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και λοιπά τουριστικά καταλύματα.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση που τροποποιεί το εδάφιο γ της nαραγράφου 4 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, «το αντάλλαγμα, το onoio μnορεί να αναπροσαρμόζεται, μειούμενο, με αnόφαση του Υnουργού Οικονομικών, για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας πλην Τ.Δ.Κ. σε όμορα κύρια τουριστικά καταλύματα και καταβάλλεται στο Δημόσιο, υπολογίζεται για το έτος 2013 αnό τον πολλαπλασιασμό του ενός πέμπτου (1 / 5) της τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού, χωρίς λοιπές εnιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο Ξ.Ε.Ε. για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση εnί τον αριθμό των κλινών».
Επιπρόσθετα, σε άλλο σημείο του νομοσχεδίου, επεκτείνεται και στα ακίνητα Ιδρυμάτων Εκκλησιών, Μονών, Εκκλησιαστικών Ν.Π.Δ.Δ. και κ.λπ. αλλά και σε ακίνητα των ΟΤΑ, η δυνατότητα εκμίσθωσής τους έως και 99 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου