Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μείωση ΦΠΑ: Οι πρώτες αντιδράσεις...

Πέραν της πλάκας που μας προέκυψε αναπάντεχα μεσημεριάτικα, άρχισαν να εκδηλώνονται και οι πρώτες αντιδράσεις από την επισημοποίηση της συμφωνίας με την Τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. «Προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού» τη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης και...



...διαβεβαιώνει ότι ο θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε η μείωση αυτή να περάσει άμεσα στον τελικό καταναλωτή και όλοι να εκδίδουν αποδείξεις. «Εφ’όσον μετά την εφαρμογή του μέτρου, τα έσοδα του κράτους από το ΦΠΑ εστίασης εξελιχθούν θετικά, πράγμα το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί, θα πρέπει να εξετασθούν αντίστοιχες μειώσεις σε όλο το τουριστικό πακέτο, αλλά και στην ακτοπλοΐα» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρεάδης. «Σήμερα φάνηκε ένα μικρό φως στο τούνελ», αναφέρει η Ένωση Εστίασης Διασκέδασης Μαγνησίας, από τους πρώτους φορείς του κλάδου που τοποθετήθηκαν, που καλεί μάλιστα τα μέλη του «να αναλάβουν την κοινωνική εταιρική ευθύνη που τους αναλογεί έναντι των συμπολιτών μας, της χώρας και του κλάδου». Σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό «για κυνισμό και υποκρισία», για το γεγονός ότι «επέλεξε την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για να παρουσιάσει τη νέα εκδοχή του success story του». «Η καθυστερημένη και προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση φαντάζει ως σταγόνα στον ωκεανό της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, μιας πολιτικής που γκρεμίζει τα πάντα συθέμελα στη χώρα», σχολιάζουν. Μάλιστα.
Το... "επίσημο" διάγγελμα του πρωθυπουργού:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου