Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Olympic Air: Διακόπτει Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της Olympic Air να διακόψει τις πτήσεις της από και προς Αθήνα από τους τρεις μεγαλύτερους προορισμούς εσωτερικού, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο. Η αρχή γίνεται από τη Ρόδο, από τις 30 Σεπτεμβρίου, όπου πετούσε μία φορά την ημέρα και από...


...13 Οκτωβρίου, από και προς Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, όπου εκτελούσε δύο πτήσεις ημερησίως.
Πηγές από την εταιρεία μιλούν για “αναστολή” των πτήσεων και την αποδίδουν σε προσπάθεια περιορισμού των ζημιών και καλύτερου προγραμματισμού του πτητικού έργου.
Η αγορά από την πλευρά της, αποδίδει την κίνηση αυτή στην σε εξέλιξη διαδικασία εξαγοράς της από την Aegean, καθώς πλησιάζει και ο χρόνος της οριστικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο.
Αν ισχύει αυτό, βέβαια, τότε θα πρέπει να αναμένονται και άλλες ανατροπές στα δρομολόγια εσωτερικού, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το θέμα ως προς τις πτήσεις της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου το έβγαλε πρώτος χθες ο  “χρήμας” στο money-tourism.
Τα της Ρόδου προέκυψαν αργότερα.

Η κίνηση της Olympic Ai, πάντως, έρχεται σε μία περίοδο που, εμείς τουλάχιστον, καταγράφουμε πάλι μία κινητικότητα περί τα αεροπορικά, με διάφορες εξελίξεις σχετικά με υφιστάμενες αλλά και ορισμένες νεοεμφανιζόμενες εταιρείες που, προς το παρόν, αυτοαποκαλούνται αεροπορικές...  

1 σχόλιο:

  1. Από τέλη Μαϊου εξαφανίστηκε το Αθήνα-Ρόδος για τον χειμώνα 2013/14, από αρχές Ιουλίου υπήρξαν ενδείξεις ότι την ίδια μοίρα θα έχουν Θεσ/κη & Ηράκλειο.

    Η εσωτερική αγορά από/προς Αθήνα προς το παρόν μοιράζεται ως εξής για τον χειμώνα (δεν περιλαμβάνονται τα PSO):
    Aegean: Ηράκλειο, Θεσ/κη, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σαντορίνη, Χανιά

    Οlympic: Αλεξ/λη, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κως, Λήμνος, Μύκονος, Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη, Χανιά, Χίος.

    Βλέπουμε ότι οι 2 εταιρείες θα έχουν πλέον 4 μόνο κοινούς προορισμούς, απ' τους οποίους μόνο οι 2 (Χανιά, Μυτιλήνη) θα εξυπηρετούνται καθημερινά κι απ' τις 2 αεροπορικές, να δούμε βέβαια αν τελικά παραμείνουν ως έχουν μέχρι την έναρξη του χειμερινού.

    Το θετικό πάντως είναι ότι προς το παρόν το χειμωνιάτικο Αθήνα-Ρόδος έχει αρκετά καλές τιμές παρ' ότι μονοπώλιο, ελπίζουμε βέβαια να μείνουν έτσι όπως και να μην σκίζουν όσους "άτυχους" πρέπει να βγάλουν last minute εισιτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή