Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η easyJet θέλει... Ηράκλειο!

“Ανοίγει” το παιχνίδι: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η easyJet έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχει κινήσει τη σχετική διαδικασία να δημιουργήσει ένα hub στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, σταθμεύοντας εκεί...


...ένα αεροσκάφος, σε πρώτη φάση, προκειμένου να πραγματοποιεί πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Ακολουθώντας το μοντέλο της Ryanair στα Χανιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, η easyJet, επιδιώκει να πραγματοποιεί και πτήσεις εσωτερικού, αρχικά προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, αξιοποιώντας, προφανώς και το κενό που αφήνει η Olympic Air.
Πρόκειται για αρκετά σημαντική εξέλιξη που αν καταλήξει στη δημιουργία του hub, σίγουρα αλλάζει περαιτέρω τα δεδομένα των αερομεταφορών, πρωτίστως για την Κρήτη, αλλά και στην αγορά των πτήσεων εσωτερικού.
Όπως μαθαίνουμε η πτήση της Rynair Χανιά-Θεσσαλονίκη αποδίδει, ήδη, τα προσδοκώμενα.
Έχουμε και άλλες πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο Ηρακλείου και ειδικότερα για την επέκταση των εγκαταστάσεών του, αλλά δεν είναι απολύτως επιβεβαιωμένες ακόμα, επομένως θα χρειαστεί να επανάλθουμε.

Μία ακόμα εξέλιξη είναι ότι έφθασε και ήδη εντάχθηκε στο πτητικό έργο της Minoan Air, το αεροσκάφος που είχε στο London της Οξφόρδης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και το τρίτο Fokker που είχε σταθμευμένο στο Λουγκάνο.

1 σχόλιο:

  1. Ύστερα από αρκετές μέρες, η εταιρία ενημέρωσε ότι “δεν είναι μέσα στις προθέσεις της η δημιουργία βάσης οπουδήποτε στην Ελλάδα. Το αεροδρόμιο Ηρακλείου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς για την εταιρία στην Ελλάδα και συνδέεται με εννέα προορισμούς. Πρόθεση της εταιρίας παραμένει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελληνική αγορά, στους δώδεκα ελληνικούς προορισμούς που εξυπηρετεί σήμερα, αυξάνοντας προορισμούς και συχνότητες”.
    Από την πλευρά μας:
    Κατ' αρχάς, κρίμα που το ενδιαφέρον που εκφράστηκε, εμπιστευτικά φυσικά, προ ολίγου καιρού για την πιθανότητα στάθμευσης ενός αεροσκάφους της easyJet στο Ηράκλειο για συγκεκριμένες περιόδους, προφανώς ήταν μόνον διερευνητικό (ή είχε άλλο στόχο) ή μεσολάβησε κάτι άλλο.
    Θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική εξέλιξη για τα δεδομένα του τομέα αερομεταφορών στην Ελλάδα και δη στην Κρήτη.
    Δεν είναι μόνον, όμως, τι μπορεί να ζητήσει (ή ζητησε...) μία εταιρεία, είναι και το τι μπορούμε ή θέλουμε να δώσουμε και εμείς, ως κράτος ή ως προορισμός...
    Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα για το ιστορικό των πληροφοριών μας, αλλά θα εκθέσουμε την πηγή μας - μία εκ των πλέον αρμόδιων για το θέμα - και αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ.
    Κρατάμε, έτσι, τα όσα αναφέρονται στην πολύ προσεκτικά διατυπωμένη απάντηση, για περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της easyJet στην Ελλάδα.  
    Όσο για τις πτήσεις εσωτερικού, θέμα για το οποίο δεν γίνεται αναφορά στην απάντηση, είναι ευνόητο ότι εννοούνται πτήσεις που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για την εξυπηρέτηση δικών τους δρομολογίων, αξιοποιώντας π.χ. το Ηράκλειο, εν προκειμένω, ως ενδιαμεσο σταθμό ανταπόκρισης ή τελικό προορισμό, με πρόσθετο όμως όφελος και από τοπική ζήτηση, όπως γίνεται και με την Ryanair, με την Χανιά-Θεσσαλονίκη.
    Ταύτα και πάλι κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή