Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Το "μπου(τα)ρλότο" που έκανε έξαλλους τους Ξενοδόχους

Νέα κόντρα και αντιδράσεις, πυροδότησαν δηλώσεις του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, εναντίον των ξενοδόχων της πόλης, σχετικά με την τιμολογιακή τους πολιτική. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης...

 
εξέφρασε την έντονη ενόχληση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, κάνει λόγο για “απαράδεκτη και αναίτια επίθεση” και χαρακτήρισε τις καταγγελίες του Δημάρχου αστήρικτες.
Τον καλούν δε να ανακαλέσει, να αποκαταστήσει την αλήθεια και στο εξής να είναι “πιο ενημερωμένος όταν θίγει θέματα που άπτονται άλλου επαγγελματικού κλάδου, τον οποίο ο ίδιος δε γνωρίζει προσωπικά”.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΞΘ αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας εκφράσεις «καφενείου», ότι δηλαδή οι ξενοδόχοι της πόλης «έχουν μάθει να αρμέγουν τους πελάτες τους και οι τιμές στα ξενοδοχεία πρότινος ήταν οι υψηλότερες στην Ελλάδα» μόνο κακό κάνουν αυτή τη στιγμή στον τουρισμό γιατί διώχνουν τους επισκέπτες. Πόσο μάλλον, όταν αυτές οι τοποθετήσεις του κ.Μπουτάρη γίνονται ενώπιον δημοσιογράφων,  μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση από τη δημοτική τηλεόραση (TV 100) και αναπαράγονται, όπως είναι φυσικό, από τον Τύπο και το διαδίκτυο, δημιουργώντας μια στρεβλή εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. 
Προς ενημέρωση του κ.Μπουτάρη και προς αποκατάσταση της αλήθειας για την κοινή γνώμη, τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας τουριστικών μελετών και ερευνών GBR Consulting που καταγράφει μηνιαίως και συγκρίνει τις τιμές ανά κατηγορία ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη, την Αττική  και άλλες περιοχές, είναι εντελώς διαφορετικά από την εικόνα που επιχείρησε να κατασκευάσει ο δήμαρχος της πόλης μας. 

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η μέση τιμή δωματίου στα 5* ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ήταν για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους 85,60 ευρώ ενώ συγκριτικά, το ίδιο χρονικό διάστημα η αντίστοιχη μέση τιμή ήταν για την Αττική 134,07 ευρώ ανά δωμάτιο.  Για τον Ιούνιο του 2013 η μέση τιμή δωματίου 5* ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη ήταν 86,41 ευρώ, ενώ στην Αττική 161,82 ευρώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου