Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ευρωπαική Επιτροπή: Προς ένα παν-ευρωπαϊκό σύστημα κρατήσεων

Σημαντική, δυνητικά, εξέλιξη: Η Ευρωπαική Επιτροπή ανέθεσε στο All Ways Travelling, ένα κονσόρτσιουμ εταιρειών του οποίου ηγείται η Amadeus, να αναπτύξει και να πιστοποιήσει ένα πολυεπίπεδο παν-ευρωπαικό σύστημα πληροφόρησης και κρατήσεων στον τομέα μεταφορών και συγκοινωνιών. Σε πρώτη φάση...


...το Πανεπιστήμιο Zeppelin που συμμετέχει στο σχήμα, θα διενεργήσει μία εκτεταμένη και ενδελεχή έρευνα και μελέτη “πολυτροπικότητας”, η οποία θα πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Αφού τα αποτελέσματα της Μελέτης, αξιολογηθούν και εγκριθούν από την Ε.Ε., τότε το κονσόρτσιουμ, θα ξεκινήσει έρευνες και μελέτες πεδίου καθώς και πιλοτικές δοκιμές επιχειρηματικών μοντέλων, λειτουργικών συστημάτων και τεχνολογικών εφαρμογών, με κύριο κριτήριο τη διασυνδεσιμότητα και την προσαρμογή στις συνθήκες της αγοράς.
Παράλληλα, έχει συσταθεί ένα “Συμβούλιο Σοφών”, στο οποίο εκπροσωπούνται δέκα από τους σημαντικότερους φορείς της ευρωπαικής αγοράς τουρισμού και ταξιδιών, προκειμένου να συνεισφέρει στον σχεδιασμό των κατευθύσνεων και της υλοποίησης της πρωτοβουλίας.
Βασικός στόχος της Ε.Ε. είναι να διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός Ευρώπης και να προσφέρει στους Ευρωπαίους πολίτες μία κοινή πλατφόρμα πληροφόρησης και κρατήσεων στους κύριους τομείς μεταφορών, όπως οι αερομεταφορές, οι σιδηρόδρομοι και οι αστικές συγκοινωνίες.
Το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί, θα εντάσσει πληθώρα υπηρεσιών και τρόπων αναζήτησης επιλογών, πραγματοποίησης κρατήσεων, έκδοσης εισιτηρίων και διαδικασιών πληρωμής. 

Στο All Ways Traveling, συμμετέχουν επίσης οι BeNe Rail, IATA, Thales και UNIFE. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου