Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Δικαστήριο: Αποζημίωση ένα εκ. λίρες στον Thomas Cook από Louis Hotels για το Corcyra

Σχεδόν επτά χρόνια μετά την τραγωδία που είχε συγκλονίσει την ελληνική και τη βρετανική κοινή γνώμη, με τον θάνατο δύο παιδιών σε ξενοδοχείο της Louis Hotels στην Κέρκυρα, ο Thomas Cook δικαιώθηκε...




...χθες από Δικαστήριο του Λονδίνου σε σχέση με τις ευθύνες για τους θανάτους. 
Ο δικαστής έκρινε ότι ο tour operator και οι εκπρόσωποί του δεν είχαν ευθύνη για το συμβάν και αποφάσισε ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος θα πρέπει να του καταβάλει το ποσόν του ενός εκ. λιρών για την κάλυψη δικαστικών εξόδων (για τις δίκες που έγιναν στην Ελλάδα με κατηγορούμενους τους αντιπροσώπους του) και απωλειών.
Ο Thomas Cook διεκδικούσε πέντε εκ. λίρες από την Louis, η οποία έχει ήδη προχωρήσει στην καταβολή σημαντικής αποζημίωσης στην οικογένεια των θυμάτων.
Η εξέλιξη αυτή κάνει ήδη τον γύρο της στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης από χθες.

  

1 σχόλιο:

  1. Ψάχνοντας, πάντως, λίγο περισσότερο το θέμα και από την πλευρά της Louis Hotels, μάθαμε ότι έχει ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης, κάτι που δεν αναφέρεται στα δημοσιεύματα των βρετανικών μέσων, τουλάχιστον σε όσα είδαμε εμείς και πως το ποσό του ενός εκ. λιρών είναι "προσωρινό" μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή