Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΠΟΞ: Να σταματήσει ο άκριτος και άκρατος "λιθοβολισμός" του ξενοδοχειακού κλάδου!

Κάποιοι ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και τα όρια μεταξύ πολιτικού λόγου και λαϊκισμού, μεταξύ αναπαραγωγής συγκεκριμένων καταγγελιών και καταγγελτικού "τσουβαλιάσματος", επί δικαίων και αδίκων. Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΞ τονίζει ότι παρακολουθεί με προσοχή, αλλά και με έντονο προβληματισμό μία έξαρση...
του φαινομένου γενικευμένων απαξιωτικών και προσβλητικών.. χαρακτηρισμών εναντίον του συνόλου του ξενοδοχειακού κλάδου και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά ασυνέπειας ή και παραβατικότητας στον τομέα των εργασιακών σχέσεων. Όπως επισημαίνει στην ακαοίνωσή της, “η υιοθέτηση και διατύπωση γενικόλογων χαρακτηρισμών και αόριστων “αφορισμών” του τύπου “όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ξενοδοχεία”, “συνθήκες γαλέρας στα ξενοδοχεία”, “όργιο μαύρης εργασίας στα ξενοδοχεία” κ.λπ. και από παράγοντες του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αδιακρίτως κατά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διαμορφώνει ένα κλίμα βαθιά πλασματικό, κατάφωρα άδικο και δυνητικά επικίνδυνο για έναν ολόκληρο Κλάδο”.Προειδοποιεί δε ότι η “δαιμονοποίηση” συλλήβδην της ελληνικής ξενοδοχίας, η οποία σε περίοδο συνεχιζόμενης ύφεσης, αιμοδοτεί την εθνική οικονομία, διατηρεί και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, δημιουργεί εισόδημα και στηρίζει σθεναρά τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, είναι μία ατραπός που δεν οδηγεί σε κανένα υγιές και αποδεκτό όφελος, για όσους την επιλέγουν".Με αφορμή αυτά, η ΠΟΞ επισημαίνει τα εξής:Πρώτον, σε έναν κλάδο που αριθμεί πάνω από 9.700 επιχειρήσεις, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα ύπαρξης και ορισμένων περιπτώσεων κακώς εφαρμοζόμενων ή κακώς εννοούμενων εργοδοτικών συμπεριφορών. Είναι επιεικώς απαράδεκτο όσο και άδικο, όμως, από αυτές τις περιπτώσεις να χαρακτηρίζεται σύσσωμος ο κλάδος.Δεύτερον, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων είναι από τους φορείς που έχουν υπογράψει από πέρυσι Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας συνθήκες εργασιακής ειρήνης και ασφάλειας.  Τρίτον, η ΠΟΞ είναι ο φορέας που έχει ζητήσει επανειλημμένως τακτικούς και αυστηρούς ελέγχους από την Πολιτεία για την πάταξη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και της τήρησης των προβλεπόμενων από το υφιστάμενο θεσμικό καθεστώς για την απασχόληση σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (ποσοστό απασχολούμενων με Μαθητεία, Αλλοδαπών κ.λπ.). Έχει υποβάλει δε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως π.χ. η υποχρεωτική καταβολή των δεδουλευμένων μέσω τραπεζών”.Τέλος, απευθύνει έκκληση προς κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, να σταματήσει “ο άκριτος και άκρατος “λιθοβολισμός” του ξενοδοχειακού κλάδου και να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη προσοχή ο ρόλος του ως ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων εργοδοτών της χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου