Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μείωση ΦΠΑ: Είναι αυτό που λένε, “τόσο κοντά πια, αλλά και τόσο μακριά ακόμα”...

- Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ

Μέχρι και εχθες, η εικόνα για το μείζον ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, έδειχνε να συνθλίβεται στις συμπληγάδες των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και να “χάνεται” μεταξύ ισοδύναμων και εκτιμήσεων. Σήμερα το μεσημέρι, η εικόνα είναι εντελώς...




...διαφορετική, καθώς και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε δέκα μέρες για να μάθουμε αν η μείωση θα γίνει αποδεκτή από την Τρόικα.
Αυτό φαίνεται να μην είναι απολύτως ακριβές, αν ληφθούν υπόψη κάποιες πληροφορίες που υπάρχουν από το χθεσινό Eurogroup. Ωστόσο είναι η πλέον πρόσφατη και “επίσημη” αναφορά από πλευράς κυβέρνησης.
Πριν από λίγιο, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας» τη συμφωνία Κυβέρνησης - Τρόικα για μείωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%, εφόσον αυτή τελικά πραγματοποιηθεί.
«Η επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης στην Ελλάδα από 01.08.13, σε επίπεδα αντίστοιχα των ανταγωνιστών μας, αποτελεί ουσιαστικό αναπτυξιακό μέτρο. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου, τίθενται οι βάσεις για δυναμική περαιτέρω ανάπτυξη των επενδύσεων και τουριστικών εσόδων τα επόμενα χρόνια. Στόχος είναι η μείωση αυτή να περάσει άμεσα στον τελικό καταναλωτή και όλα τα έσοδα του ΦΠΑ εστίασης να αποδίδονται πλήρως στο Κράτος. Μόλις οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, πρέπει να γίνουν αντίστοιχες μειώσεις σε όλο το τουριστικό πακέτο, αλλά και στην ακτοπλοΐα» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρεάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου