Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Νομοσχέδιο Τουρισμού: Προχωρεί, με αλλαγές και προσθήκες



Καθ’ οδόν προς τη δεύτερη ανάγνωση, ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είναι πλέον το Νομοσχέδιο για τον Τουρισμό του ΥΠΟΤ, μετά την ολοκλήρωση, χθες, της ακρόασης των τουριστικών φορέων και τη συζήτηση κατ’ άρθρον. Στο πλαίσιο αυτό...



...προέκυψαν κάποιες αλλαγές και προσθήκες ή αναδιατυπώσεις που θα πρέπει να γίνουν στο μεταξύ, είτε μετά τις επισημάνσεις μελών της επιτροπής και εκπροσώπων των κομμάτων, είτε κατόπιν των παρατηρήσεων των φορέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ο θεσμός των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας θα εφαρμοστεί μόνον για τα αστικά(εντός σχεδίου πόλεων) υφιστάμενα ξενοδοχεία και μία διάταξη για τη Μαρίνα Ζέας θα αποσυρθεί πλήρως.
Οι διατάξεις για τους Ξενώνες Νεότητας και το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπεται συναντούν τις αντιδράσεις της ΠΟΞ που έχει ζητήσει διευκρινήσεις, ενώ όπως ανέφερε η ίδια η υπουργός σε σύζητηση με δημοσιογράφους, την επόμενη εβδομάδα κατά τη δεύτερη ανάγνωση, θα τεθεί στην Επιτροπή και θα συζητηθεί και το θέμα των ενοικιαζόμενων κατοικιών.
Όπως αναφέραμε και χθες, αν η διαδικασία εξελιχθεί βάσει του χρονοδιαγράμματος, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση γύρω στα μέσα του μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου