Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μείωση ΦΠΑ: Το μεσημέρι οι υπογραφές, ακολουθούν οι εγκύκλιοι

Το μεσημέρι υπογράφεται η πολυσυζητημένη όσο και πολυαναμενόμενη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και φορέων για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, εν όψει της εφαρμογής του μέτρου από την 1η Αυγούστου. Τρία υπουργεία από τη μία πλευρά...


... Οικονομικών, Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού, τέσσερις φορείς από την άλλη πλευρά, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΠΟΑ (Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης) και ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων).
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι στις επιχειρήσεις που θα μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές, θα απονέμεται ειδικό σήμα, με ευθύνη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων για να ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι οι τιμές στη συγκεκριμένη επιχείρηση μειώθηκαν. 
Ορίζεται ακόμα ότι οι έλεγχοι θα διενεργούνται με τα δεδομένα των ταμειακών μηχανών προ της μείωσης του ΦΠΑ.
Εντός των ημερών αναμένεται και η αναλυτική εγκύκλιος (ΠΟΛ) από τα αρμόδια υπουργεία στην οποία θα προσδιορίζονται αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες, τα προιόντα αφορά η μείωση του συντελεστή και ειδικά για τα Ξενοδοχεία και για τα καταλύματα που προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης, επιπρόσθετες διευκρινίσεις για τις ποσοστώσεις επί των πακέτων (π.χ. all inclusive, με πρωινό, ημιδιατροφή κ.λπ.)

Θα επανέλθουμε με περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου