Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Έσοδα: Εκτίναξη 15,4% στο πεντάμηνο, "τρελή" αύξηση ο Μάιος με 38,5%!



 - Πάνω από 293 εκ. ευρώ τα πρόσθετα έσοδα τον Μάιο...

Με ένα το ολιγότερο εντυπωσιακό «άλμα» 38,5%(!), οι τουριστικές εισπράξεις του Μαίου ξεπέρασαν μακράν κάθε προηγούμενο και κάθε πρόβλεψη, φθάνοντας το 1,053 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, ο Τουρισμός, τον Μάιο συνεισέφερε 293 εκ. ευρώ περισσότερα στην εθνική οικονομία, ένα ποσό...



...που αν το δούμε λίγο... «ισοδύναμα» και σε ελεύθερη απόδοση, όπως μας πατάει στον λαιμό συνέχεια η Τρόϊκα και όπως ορίζει και το ΥΠΟΙΚ, σχεδόν κάλυψε το «κόστος» από τη μείωση κατά 15% στο «χαράτσι» του Ειδικού Τέλους Ακινήτων αλλά και το «ζητούμενο» από τον ειδικό φόρο κατανάλώσης στο πετρέλαιο που «πάγωσε» τους Έλληνες τον χειμώνα!
Ας είναι.
Επί της ουσίας: Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαίου, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους αυξήθηκαν κατά 15,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (αντανακλώντας και την αύξηση του αριθμού αφίξεων των μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 9,5% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος).
Καθώς ταυτόχρονα οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος περιορίστηκαν κατά 10,1%, καταγράφηκε πλεόνασμα 1,1 δισεκ. ευρώ, έναντι 764 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Τον Μάιο, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους αυξήθηκαν σημαντικά κατά 293 εκατ. ευρώ ή 38,5% (αντανακλώντας και την αύξηση του αριθμού αφίξεων των μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 24,4%, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος), ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος μειώθηκαν ελαφρά (-4,1%).
Έτσι οι τουριστικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν σε 1,733 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο και σε 1,053 δισ. ευρώ τον Μάιο.
Αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου