Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Αγωνιώδης προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες...

Δίνει μεγάλη μάχη η Αίγυπτος να μετριάσει τις καταιγιστικές αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της από τις αναταρχές και την ανατροπή του καθεστώτος Μόρσι. Αυτή είναι μία διάσταση που οφείλουμε να επισημάνουμε. Το τελευταίο 24ωρο, τόσο εκπρόσωποι του κυβερνητικού μηχανισμού, όσο και στελέχη του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού σε...

 
...Αμερική και Ευρώπη, προχώρησαν σε επίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις, μέσω των οποίων υπογραμμίζουν ότι κάθε ξένος τουρίστας είναι ευπρόσδεκτος και ασφαλής στη χώρα και πως μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του και το ταξίδι του χωρίς να προβληματίζεται για την ασφάλειά του.
Κάνουν λόγο για “επανάσταση” που έχει δώσει στον Αιγυπτιακό λαό λόγους ανακούφισης και εορτασμού και επισημαίνουν ότι η μεταβατική περίοδο μέχρι τις νέες εκλογές θα είναι σύντομη.
Βεβαίως, ύστερα από τις ταξιδιωτικές συστάσεις ΗΠΑ, Βρετανίας και άλλων χωρών, μεγάλο μέρος της Αιγύπτου και ειδικά οι κεντρικές πόλεις του Καίρου και της Αλεξάνδρειας αλλά και περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως το Λούξορ, έχουν δεχθεί κύματα ακυρώσεων και μόνον η κίνηση προς τα τουριστικά θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας παραμένει σε μία πιο σταθερή κατάσταση.
Ειδικά στη Μ. Βρετανία, οι ακυρώσεις προγραμμάτων και ταξιδιών από tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία είναι η κοινή πρακτική, τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο,, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις περισσότερες κρουαζιέρες.
Στη βρετανική αγορά δε, οι tour operators προσφέρουν στους πελάτες τους που είχαν κλείσει ταξίδια διακοπών στις επίμαχες περιοχές της Αιγύπτου, επιστροφές χρημάτων ή επιλογή εναλλακτικών προορισμών... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου