Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Branding για το κουλούρι Θεσσαλονίκης

- Βασικά, για την μετεξέλιξη του ταμπλά...

Διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός καλαίσθητου καροτσιού που ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα νοικιάζει σε μικροπωλητές παραδοσιακών προϊόντων, ώστε να υπάρχει μια ομοιομορφία στην πώληση του παραδοσιακού "κουλουριού Θεσσαλονίκης", πρότεινε χθες ο...

 
...δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως διαβάζουμε στο salonicanews, o Δήμαρχος είπε ότι η εικόνα της πόλης αυτή τη στιγμή, σε ό,τι αφορά το θέμα των μικροπωλητών είναι κακή, ωστόσο θα μπορούσε να καθιερωθεί μια λύση που θα επέτρεπε την αισθητική αναβάθμιση του θέματος αλλά και την προβολή της σχετικής επιχειρηματικότητας. 
Σημείο αιχμής της παραπάνω ιδέας είναι το παραδοσιακό κουλούρι, και την εν λόγω πρόταση διατύπωσαν δύο αρτοποιοί της πόλης. Οι οποίοι επισημαίνουν ότι το κουλούρι είναι παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που έχει παραμεληθεί αρκετά παρά το γεγονός ότι έχει καταβολές από τον Αριστοτέλη και ζητούν να κατοχυρωθεί η Θεσσαλονίκη ως γεωγραφική περιοχή προέλευσής του. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ζήτημα θα εξεταστεί το επόμενο χρονικό διάστημα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το πρόβλημα, πάντως, με τους κουλουρτζήδες της Θεσσαλονίκης, είναι ότι αρκετοί από αυτούς δε διαθέτουν άδεια πλανώδιου εμπορίου, είτε δεν έχουν τα χρήματα να καταβάλουν στο -πρώην- ΤΕΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου