Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Τα μύδια Ολυμπιάδας στη βουλγαρική τηλεόραση

Έξι συνταγές παραδοσιακής μαγειρικής, βασισμένες στην τοπική μυδοκαλλιέργεια, κινηματογραφήθηκαν στην Ολυμπιάδα για τις ανάγκες της διάσημης εκπομπής μαγειρικής με τίτλο «Zvezden’s  Kitchen» του βουλγαρικού τηλεοπτικού σταθμού BTV. Εικόνες εξαιρετικού...


...φυσικού κάλους από το κατάφυτο Αριστοτελικό Βουνό και τις χρυσές ακτές της Ολυμπιάδας κατέγραψαν οι κάμερες της βουλγάρικης εκπομπής υψηλής τηλεθέασης με τίτλο «Zvezden’s Kitchen», εκπρόσωποι της οποίας επισκέφθηκαν τον ομώνυμο οικισμό.
Το θέμα της γαστρονομικής παραγωγής που οργανώνουν θα περιστρέφεται γύρω από τα «Μύδια Ολυμπιάδας» και τις «Καλοκαιρινές Γεύσεις του Αριστοτελικού Βουνού». 
Για το λόγο αυτό ο φακός της εκπομπής αποτύπωσε πλάνα από τις τοπικές μυδοκαλλιέργειες και τη συλλογή των ονομαστών μυδιών Ολυμπιάδας, ενώ βιντεοσκοπήθηκαν ποικίλοι τρόποι μαγειρέματός τους. Παράλληλα, οι συντελεστές της εκπομπής κατέγραψαν τρόπους προετοιμασίας παραδοσιακής πίτας με γέμιση από κρίταμα, τοπικής κακαβιάς, η οποία περιείχε ψάρια, μύδια και θαλασσινά και μαγειρεύτηκε από καπεταναίους πάνω σε ψαροκάικο, αλλά τεχνικές προετοιμασίας των φημισμένων λουκουμάδων με μέλι Αρναίας και των τοπικών λικέρ - φτιαγμένων από κράνα και φρούτα του Αριστοτελικού Βουνού. 
Οι λήψεις πλάνων πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να προβάλουν τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες σε συνδυασμό με την εναλλαγή του φυσικού τοπίου (βουνό – θάλασσα), αλλά και να προωθήσουν τον απίστευτο τοπικό χρωματικό συνδυασμό του πράσινου – τυρκουάζ - γαλάζιου. 
Η εκπομπή θα χωρισθεί σε τέσσερα μέρη και θα προβληθεί στη Βουλγαρία στις αρχές του Σεπτεμβρίου αλλά και σε επανάληψη στα τέλη του Απριλίου. Ο ενθουσιασμός δε των εκπροσώπων της παραγωγής για το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας ήταν τέτοιος, που προσκάλεσαν τους τοπικούς chefs στη Σόφια, για να μαγειρέψουν εκ νέου τοπικά πιάτα, αυτήν τη φορά στο studio της εκπομπής και να προωθήσουν για μία ακόμη φορά τα προϊόντα και τις γεύσεις της ολυμπιαδιώτικης θάλασσας στη Βουλγαρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου