Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Δέκα πλήρεις υποτροφίες κοινωνικής ευθύνης

Θέλαμε να κάνουμε μία αναφορά καιρό τώρα, αλλά δεν προκάμαμε. Με τίτλο «Επενδύουμε στη Γνώση, Επενδύουμε στους Νέους, Επενδύουμε στο Μέλλον»  πραγματοποιήθηκε προ ημερών μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Κεντρικοί ομιλητές ήταν...

...δύο από τους πλέον αξιόλογους εκπροσώπους του επιχειρηματικού και πανεπιστημιακού χώρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita AE Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας Βασίλης Καραποστόλης.
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και η Δ/νουσα Σύμβουλος Καλλιόπη Ροδοπούλου στον εναρκτήριο λόγο τους τόνισαν ότι «το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εστιάζει στο κεφάλαιο της γνώσης, φιλοδοξώντας το ίδιο να έχει τη δική του ξεχωριστή συμβολή και συνδρομή. Ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η επένδυση στη γνώση οφείλει και πρέπει να συνιστά εθνική προτεραιότητα. Σήμερα που οι ανάγκες της κοινωνίας συνεχώς αυξάνονται η εξειδίκευση συνιστά τη μεγάλη πρόκληση για τους νέους που διεκδικούν τη θέση τους στον καταμερισμό εργασίας.» Παράλληλα υπογράμμισαν ότι «η συγκεκριμένη εκδήλωση εγκαινιάζει μια σειρά πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φέρνοντας στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και ειδικά τους νέους ανθρώπους.»
Ο κ. Θεοδωρόπουλος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε ότι «η επένδυση στη γνώση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου μια χώρα και μια οικονομία να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις. Η γνώση είναι κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη και την ευημερία. Η επιχειρηματικότητα έχει ζωτική ανάγκη τη γνώση. Γι' αυτό και οι νέοι που διαθέτουν επαρκή και εξειδικευμένη γνώση διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για την επαγγελματική τους ανέλιξη.» Μάλιστα ο κ. Θεοδωρόπουλος, απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές, τους προέτρεψε να αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες, να μην επαναπαύονται ποτέ, διότι «χαμένες μάχες είναι οι μάχες που δεν δόθηκαν ποτέ» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο καθηγητής Πολιτισμού και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Καραποστόλης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αξία και στη δύναμη της γνώσης. Κι αυτό γιατί συνιστά την πιο ισχυρή υποδομή της ανθρώπινης ύπαρξης. Επενδύοντας στη γνώση οι νέοι και οι νέες δεν γνωρίζουν μόνο το κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται, αλλά αποκτούν και εφόδια για την προσωπική και επαγγελματική αυθυπαρξία. “Γι' αυτό πρέπει να βλέπουμε στην προοπτική της διάρκειας και τη διάρκεια στη στιγμή” ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέτοντας στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και ειδικά τους νέους, προσέφερε δέκα υποτροφίες πλήρους φοίτησης, στο Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα», στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στη μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας, Γεωργία Πιέρου η οποία επιλέχθηκε από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος λόγω των άριστων επιδόσεών της.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιπρόεδρος της Eurocommerce και Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Αλεξάνδρα Πάλλη, η οποία ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκομένους, υπογράμμισε ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μπορούν να είναι φύτρες πολλαπλών πρωτοβουλιών, φέρνοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καίρια ζητήματα που συνδέονται ευθέως με τις νέες ανάγκες και απαιτήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου