Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Νομοσχέδιο Τουρισμού: Πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη “ανάγνωση” και συζήτηση του νομοσχεδίου του Τουρισμού στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Έκανε η υπουργός Όλγα την εισήγησή της και στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων οι οποίοι...


...έθεσαν και σειρά ερωτήσεων στις οποίες απάντησε η υπουργός, που συνοδευόταν και από το επιτελείο της.
Αύριο γίνεται η ακρόαση των τουριστικών φορέων και την Πέμπτη γίνεται η συζήτηση επί των άρθρων. Κανονικά η δεύτερη ανάγνωση προγραμματίζεται για την επόμενη Τετάρτη και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, στη συνέχεια το νομοσχέδιο μπαίνει στην Ολομέλεια για ψήφιση, πιθανότατα γύρω στις 16 του μήνα.
Όσον αφορά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, διαβάσαμε τα σχετικά ρεπορτάζ που έκαναν την εμφάνισή τους και για να είμαστε ειλικρινείς, η πρώτη μας διαπίστωση ακροβατεί κάπου μεταξύ του “καθένας με τον πόνο του” και του “τι έχεισ Γιάννη’μ, τ’είχα πάντα”.
Τα ίδια “τσιτάτα”, γενικεύσεις και αφορισμοί, επισημάνσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με το νομοσχέδιο, σχόλια πολιτικής εσωτερικής κατανάλωσης. 
Τέλος πάντων. Περιμένουμε και τα πρακτικά για να μελετήσουμε ενδελεχέστερα τα όσα ειπώθηκαν και κατατέθηκαν.

Η πιο κατατοπιστική, μέχρι στιγμής, καταγραφή θέμα, εδώ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου