Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Foreign Office: Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση για τη συμπεριφορά των Βρετανών στο εξωτερικό

Αύξηση των περιστατικών καταγγελιών βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων Βρετανών πολιτών σε προορισμούς του εξωτερικού, κατά 10%, κατεγράφη το τελευταίο δωδεκάμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο προηγούμενο. Σύμφωνα με την ετήσια...

...σχετική έκθεση του Foreign Office, αναφέρθηκαν 138 βιασμοί και 154 σεξουαλικές επιθέσεις, με τις περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες και αναφορές να επικεντρώνονται στους «συνήθεις υπόπτους» προορισμούς, Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα.
Οι οποίοι προορισμοί «μοιράζονται» 31, 20 και 17 καταγγελίες για βιασμούς αντίστοιχα και 39, 16 και 12 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, αντίστοιχα.


Ειδικά όσον αφορά στη χώρα μας, το συγκεκριμένο δωδεκάμηνο – Απρίλιο 2012 με Μάιο 2013 – επί συνόλου 1,920 εκ. επισκεπτών και 35.000 δηλωμένων μόνιμων κατοίκων, Βρετανών πολιτών, είχαμε περισσότερες συλλήψεις για κατοχή/χρήση ναρκωτικών (14), λιγότερες συλλήψεις και κρατήσεις γενικά (87), περισσότερους θανάτους (165), λιγότερες νοσηλείες, περισσότερες καταγγελίες για βιασμούς και τον ίδιο αριθμό καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις. Συνολικά από τις βρετανικές προξενικές αρχές ζητήθηκε βοήθεια και συνδρομή σε 715 περιστατικά, έναντι 859 πέρυσι.
Συνολικά, σε διεθνές επίπεδο, τα περιστατικά που αναφέρθηκαν είναι κατά 3% λιγότερα από το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αλλά ορισμένες περιπτώσεις, όπως τα τροχαία ατυχήματα, οι νοσηλείες κ.λπ. κατέγραψαν αύξηση.
Αναλυτικά η έκθεση, εδώ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου